PREMIER LIGA

Nove informacije o šestorici zaraženih u Premier ligi

Nove informacije o šestorici zaraženih u Premier ligi
Foto: EPA

U PREMIER LIGI su proteklih dana obavljena testiranja na koronavirus igrača i članova stručnog stožera svih 20 klubova, a zasad je šest testova bilo pozitivno.

Prema prvim informacijama svi zaraženi su iz tri kluba. Sinoć je Burnley objavio kako je jedan od zaraženih njihov pomoćni trener Ian Woan.

Zatim je stigla informacija da su tri pozitivna testa stigla iz Watforda, a radi se o jednom igraču i dvojici članova stožera, a svi su zasad neimenovani. Još nije objavljeno iz kojeg su kluba preostala dva pozitivna testa.

Britanski mediji javljaju kako su testiranja obavljena na 748 igrača i članova stožera iz 19 klubova, a Norwich je posljednji klub koji je došao na red i njihovi testovi bit će procesuirani danas.

Klubovima je dopušteno testiranje ukupno 40 ljudi, ali neki nisu iskoristili puni kapacitet testova.

Engleski klubovi jučer su počeli s beskontaktnim treninzima u skupinama od najviše pet ljudi uz pridržavanje pravila socijalnog distanciranja, a trening za svakog igrača trajao je maksimalno 75 minuta. Nakon svakog treninga dezinficiraju se korner-zastavice, lopte, čunjevi, vratnice, pa čak i teren. Testiranja će se obavljati dvaput na tjedan, a prije svakog treninga igrači i treneri morat će ispuniti upitnik i mjeriti temperaturu.

Načelni plan Premier lige je da se prvenstvo nastavi 12. lipnja te odigraju preostale 92 utakmice, ali ovi pozitivni rezultati mogli bi natjerati nadležne da razmisle o novoj odgodi, piše BBC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara