NOVE LIGE STIŽU U PES Evo s kojim ćemo klubovima igrati u novom PES-u

NOVE LIGE STIŽU U PES Evo s kojim ćemo klubovima igrati u novom PES-u
Screenshot: Konami 
 
KONAMI je ranije ove godine prekinuo dugogodišnju suradnju s UEFA-om te time izgubio licence za korištenje Lige prvaka i Europa lige za novo izdanje Pro Evolution Soccera, koje će izaći krajem kolovoza. Međutim, odmah je stigla najava da će ovogodišnje izdanje popularne nogometne igre uključivati neke nove licencirane lige na sveopće zadovoljstvo igrača. Dosad je predstavljeno sedam od devet novih licenciranih natjecanja koja će biti uključena u PES 2019. 
 
Nažalost, ukupno devet novih licenci neće biti dovoljno da bi se PES po tom pitanju mogao mjeriti s FIFA igrama, ali je korak u pravom smjeru. Dosad su predstavljene premier lige Škotske (Scottish Premiership) , Danske (Superliga), Portugala (Primera Liga), Švicarske (Swiss Super League), Belgije (Belgian First Division A), Argentine (Superliga Argentina de Fútbol) te Rusije (Russian Premier League), za koju je Konami osigurao ekskluzivna prava. Preostale dvije lige bit će naknadno objavljene. 
 
 
 
U novom PES-u će tako biti licencirani i neki zanimljivi klubovi poput Celtica, Glasgow Rangersa, Porta, Benfice, River Platea i Boca Juniorsa, CSKA Moskve, Spartak Moskve te Zenita. Samim time u igri bi trebali biti rekreirani i službeni stadioni spomenutih klubova. Ipak, lige petice su, čini se, ostale u FIFA-i koja će u novoj igri uključivati i licenciranu Ligu prvaka te Europa ligu, kao i brojna druga nacionalna prvenstva.
 
PES 2019 službeno je najavljen videom koji uključuje Philippea Coutinha i Davida Beckhama, a trebao bi izaći 30. kolovoza u tri različita izdanja. Najavljeni su brojni noviteti što se tiče grafike i igrivosti, ali Konami će se morati iznimno potruditi želi li konkurirati FIFA-i. 
 
Međutim, istina je da igrači PES-a više cijene kvalitetu same igre nego broj licenci jer se taj problem može riješiti dodatnim zakrpama. Što je vama važnije, licence ili gameplay?

 
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara