PREMIERSHIP

Novi dres Manchester Cityja izazvao burne reakcije

Novi dres Manchester Cityja izazvao burne reakcije
Foto: EPA

PORTAL Footyheadlines mjesto je na kojem se prvo mogu vidjeti dresovi koje nogometni klubovi planiraju koristiti u novim sezonama, pa su tako ovaj put tamo prikazane nove garniture dresova Manchester Cityja.

Domaća garnitura i dalje je svijetloplava, iako po sebi ima bijele šare, gostujuća varijanta je crna, a treća... Treća je nešto posebno i nije baš izazvala oduševljenje među navijačima.

"Ovo je nešto najgore što sam u životu vidio", komentar je jednog navijača na Twitteru.

Drugi su primijetili da dres izgleda kao nešto što bi nosio James May, bivši voditelj popularnog Top Geara, a treći da ih podsjeća na "nešto što se gleda pod mikroskopom". Nije dugo trebalo da navijači novi dizajn trećeg dresa nazovu uzorkom koronavirusa.

Manchester City prošle je godine potpisao desetogodišnji ugovor s Pumom vrijedan 650 milijuna funti, nakon što je dugo nosio Nikeove dresove.

Iz Pume su objasnili da je uzorak posvećen mančesterskoj glazbenoj sceni.

"Ona je uvijek imala utjecaj na bendove diljem svijeta. Top of the Pops se emitirao na BBC-ju od 1964. do 2006., a na početku je bio sniman baš u Manchesteru. Treća garnitura dresova Manchester Cityja za sezonu 2020./2021. vuče inspiraciju iz Paisley cvjetnog uzorka koji se prirodno povezuje s glazbenom scenom Britpopa 60-ih i 90-ih godina", stoji u objašnjenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara