Esport

Novi heroj igrača FIFA-e. Na utakmici Juventusa navijao za Piemonte Calcio

Novi heroj igrača FIFA-e. Na utakmici Juventusa navijao za Piemonte Calcio
Foto: EPA-EFE/EA Sports

JUVENTUS je pogotkom koji jako podsjećaju na one u FIFA-i pobijedio Bolognu 2:1 u osmom kolu Serie A, ali tu poveznice između talijanskog velikana i popularne nogometne igre nisu prestale. Zafrkanciju je na novu razinu podigao jedan navijač.

>VIDEO Zbog posljednjeg gola Juventusa nova FIFA djeluje poprilično realno

Na utakmici u Torinu među brojnim navijačima Juventusa kamere su ulovile jednog vrlo domišljatog koji je ponio zastavu Piemonte Calcia, "kluba" koji je zauzeo mjesto umjesto Juventusa u FIFA-i jer Electronic Arts nema prava korištenje grba i imena tog kluba u svojoj najnovijoj nogometnoj igri. Juventus je ekskluzivno licenciran u novom PES-u pa se u FIFA-i 20 klub zove Piemonte Calcio. 

Ekskluzivna licenca za Juventus jedna je od najvećih pobjeda PES-a nad FIFA-om ove sezone kada su licence u pitanju, a najveća je svakako ona za Euro 2020 kojom se PES u velikom stilu vraća europskoj publici, nakon što su licencu za UEFA-ina klupska natjecanja izgubili. 

Obično PES pamtimo po izmišljenim imenima klubova kao što su MD White (Real Madrid), London FC (Chelsea) te Man Blue i Man Red, a sada je i EA morao izmisliti ime za Juventus. Navijač s grbom Piemonte Calcia je odmah postao hit na mreži i dobio veliku podršku, najbolji bi potez bio kada bi EA i Juventus prihvatili zafrkanciju na vlastiti račun, ali to se vjerojatno neće dogoditi. 

A Piemonte Calcio banner during Juventus Bologna from r/FIFA

Neki od komentara na Redditu tako glase: "Trebam dres Piemonte Calcia za memeove odmah", "Taj lik je apsolutna legenda, zaslužuje biti ikona u FIFA-i" i "Naš dečko nije igrao Weekend League zbog ovog. Dajte mu malo podrške".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara