NHL

Novinara centimetri dijelili od smrti: Pogledajte gdje mu je proletio pak

Novinara centimetri dijelili od smrti: Pogledajte gdje mu je proletio pak
Screenshot

PIERRE MCGUIRE, reporter NBC-ja, slavi novi rođendan. Na hokejskoj utakmici Tampa Baya i Columbusa u NHL-u pak ga je promašio za svega nekoliko centimetara. Za toliko je, naime, američki novinar izbjegao sigurnu smrt. 

Pločica kojom se igra hokej teži samo 17 dekagrama, ali leti čak 170 kilometara na sat. Obični smrtnici ne stignu ni reagirati kada se ovaj ubojiti metak munjevitom brzinom kreće prema njima. Ovo nije metafora jer izračuni pokazuju da se pak "ispaljen" palicom kreće jednakom brzinom kao zrno ispaljeno iz pištolja.

Otkako je 2002. na utakmici u Columbusu dva dana prije 14. rođendana poginula navijačica Brittanie Nichole Cecil, do sada jedina ljudska žrtva na tribinama u NHL-u, uz ograde od pleksiglasa oko terena postale su obavezne i zaštitne mreže.

Ali klupe su ostale nezaštićene, a upravo tamo bio je McGuire kada je nekoliko centimetara pokraj njegove glave proletio pak i zabio se u okvir kamere. 

"Sve je to dio posla", komentirao je nakon što je zamalo izbjegao smrt. 

Malo mu je nedostajalo da se na popisu fatalnih hokejskih žrtava pridruži stradaloj navijačici, koja je preminula nakon što ju je pak pogodio u lijevu sljepoočnicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara