O Bišćanu i Hamannu ovisit će taktika "Redsa" u finalu Lige prvaka

UOČI utakmice finala Lige prvaka, u kojem se sastaju engleski Liverpool i talijanski Milan, ostalo je samo nekoliko nepoznanica o početnom sastavu "Redsa". Ovisno o tome hoće li se Benitez u srednjem redu odlučiti za Nijemca Didija Hamanna ili našeg Igora Bišćana, Liverpool će igrati zatvorenije odnosno više napadački, piše Reuters.

Budući da je napadač Djibril Cisse u posljednjem kolu Premier lige zabio dva gola, nije vjerojatno da će se Benitez u vrhu napada odlučiti za češkog reprezentativca Milana Baroša, koji već neko vrijeme ima problema s realizacijom.

Što se tiče veznog reda, jedina preostala Benitezova dvojba je Didi Hamann ili Igor Bišćan, piše Reuters, pa dodaje kako će upravo o toj odluci ovisiti taktičko opredjeljenje Liverpoola.

Ista agencija piše kako je ipak vjerojatnije da će u formaciji 4-5-1 zaigrati njemački reprezentativac Didi Hamann umjesto Bišćana, budući da bi formacija s hrvatskim veznjakom bila više napadački orijentirana. Naime, Bišćanov dugi korak često vuče Liverpool prema naprijed, a nije vjerojatno da će se Benitez odlučiti za napadačku formaciju protiv moćnog Milana.

Nogometni analitičar BBC-a, Mark Lawrenson, smatra da će Benitez u srednjem redu zaigrati s četiri igrača i to Didijem Hammannom, Igorom Bišćanom, Stevenom Gerrardom i Xabijem Alonsom.

Lawrenson smatra da će finalna utakmica Lige prvaka biti vrlo neizvjesna, ali malenu prednost ipak daje Liverpoolu, koji je uspio u četvrfinalu odnosno polufinalu zaustaviti napadačke potencijale nogometnih divova kao što su Juventus i Chelsea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara