Obratov zauzela 28. mjesto i završila svoju sanjkašku epizodu na Zimskim olimpijskim igrama

Obratov zauzela 28. mjesto i završila svoju sanjkašku epizodu na Zimskim olimpijskim igrama

Foto: Getty Images

HRVATSKA sanjkašica Daria Obratov s današnjim danom nije ostvarila plasman u zadnju vožnju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu jer je nakon tri serije zauzela 28. mjesto u konkurenciji 29 natjecateljica, od kojih 20 najbržih sanjkašica ostvaruje plasman u zadnju vožnju. 
 
Daria Obratov je u trećoj seriji bila najsporija sa zaostatkom od 2,406 sekunde, sedam stotinki sporija od druge najsporije Ukrajinke Olena Stetskiv. U ponedjeljak je u prvoj vožnji zauzela 28. poziciju koju je zadržala i nakon drugog nastupa, a onda i u utorak nakon treće vožnje.
 
Naposljetku, svoj prvi nastup na Zimskim olimpijskim igrama završila je, nakon tri vožnje, s ukupnim vremenom 2:25,553 minuta i zaostatkom od 6,819 sekundi za najbržom Njemciom Natalie Geisenberger. Iza nje je ostala samo Olena Stetskiv, dok je Austrijanka Birgit Platzer jučer diskvalificirana.
 
Najbrža je nakon prve tri serije Njemica Natalie Geisenberger s vremenom 2:18.734, druga je njena sunarodnjakinja Tatjana Hüfner (2:19,053, zaostatak 0,319), a treća Kanađanka Alex Gough (2:19.07, zaostatak 0,336).
 
Podsjetimo, Daria Obratov apsolventica je splitskog Kineziološkog fakulteta. Prva je sanjkašica u povijesti koja je predstavljala Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama. Spomenimo kako je mlada Splićanka prije početka natjecanja u Pjongčangu imala problema s leđima.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara