REGIJA

Od ubijenog vođe Grobara kriminalci i ubojice se oprostili na 10 stranica novina

Od ubijenog vođe Grobara kriminalci i ubojice se oprostili na 10 stranica novina
Foto: Screenshot, Blic

LJUBOMIR MARKOVIĆ KIĆA, ubijeni vođa navijača Partizana, sahranjen je jučer na groblju u Beogradu.

Istaknutog 39-godišnjeg Grobara je u petak navečer s dva metka u glavu smaknuo za sad nepoznati počinitelj u beogradskom naselju Šumice. Kića je bježao napadačima koji ga je na kraju dokrajčio na benzinskoj postaji, samo nekoliko metara od igrališta punog djece.

Na dan Markovićeva sprovoda u jednim srpskim dnevnim novinama objavljene su osmrtnice u kojima se prijatelji, rodbina, ali i neki osuđeni kriminalci i ubojice opraštaju od Kiće. Osmrtnice su objavljene na čak deset stranica, objavio je srpski Blic. Među posljednjim pozdravima vide se imena koja su jako dobro poznata srpskoj policiji poput braće Vavić. Najstariji, Aleksandar, poznat je po tome što je prvo bio navijač Crvene zvezde, a onda prešao na stranu Partizana predvodeći notornu huligansku grupu Alcatraz.

Aleksandar Vavić je 2011. godine bio upucan u Beogradu, ali je odbio reći policiji tko ga je napao dok su njegova mlađa braća poznata po dilanju droge i otimanju onih koji nisu željeli dilati za njih.

Posljednji pozdrav objavio je i Markovićev kum Đorđe Prelić koji je s Kićom bio osuđen za ubojstvo Toulouseova navijača Bricea Tatona u Beogradu 2009. godine. Prelić je pobjegao iz Srbije, a bijeg mu je navodno financirao jedan od braće Vavić. Osuđen je na 35 godina da bi mu kazna bila smanjena na 15, pa na 12 i na kraju na deset godina.

Od navijačkih grupa potpisao se Alcatraz, čiji je Marković bio vođa. Alcatraz se oprostio uz pozdrav "Ti si ponos našeg grada", a među potpisnicima je i Steva Mandarić koji je 2012. godine propucao dva muškarca na Banovom Brdu. Od Markovića su se oprostili i navijači Crvene zvezde, među kojima je najistaknutiji Ivan Bogdanov. Srpski mediji pretpostavljaju da se on krije iza potpisa "Ica", a poznat je po izazivanju nereda na utakmici Italija - Srbija u Genovi 2010. godine.

Uz Bogdanovljevo ime stoji i "Uroš" za kojeg se vjeruje da je Uroš Avramović, istaknuti pripadnik grupe Zvezdinih navijača pod nazivom Hijene. Avramović je bio sumnjičen za dilanje droge, nasilničko ponašanje, držanje oružja i pokušaj ubojstva, a potpisani Rade Dunjić je 2010. godine također zapucao na jednog muškarca.

Od Markovića se oprostio i bivši trener KK Partizana Duško Vujošević i trener FK Partizan Marko Nikolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara