Odgođena ženska superkombinacija, u opasnosti i muški spust

Odgođena ženska superkombinacija, u opasnosti i muški spust

Totalsport
Foto: AFP

VREMENSKE prilike i dalje su glavni neprijatelj organizatora Olimpijskih igara u Vancouveru. Zbog kiše je odgođena superkombinacija skijašica, a u opasnosti je i spust skijaša.

Kako skijašice nisu uspjele održati nijedan trening dosad, organizatorima nije preostalo ništa drugo nego da otkažu superkombinaciju koja se trebala održati u nedjelju. Rezervni termin je ponedjeljak, ali i on je pod velikim upitnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarci bi prve medalje u alpskom skijanju trebali podijeliti već u subotu, ali sve su manji izgledi da će se to doista i dogoditi. Skijaši su uspjeli održati jedan trening, što je minimalni uvjet da se utrka može održati, ali kiša i visoke temperature su od staze napravili 'bljuzgu' i ako se nešto drastično ne promijeni u sljedećih nekoliko sati, i spust će biti odgođen.

"Ako staza ostane u stanju u kakvom je sada, sigurno je da neće biti spusta", potvrdio je direktor utrke Günther Hujara.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić najavio je kako će vjerojatno nastupiti u spustu, u svrhu pripreme za superkombinaciju.  Sigurno je, pak, da će se, kad god utrka dođe na red, niz stazu spustiti preostala dva hrvatska predstavnika, Natko Zrnčić-Dim i Ivan Ratkić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara