Odlazak prisavskog all roundera: Blažičko za HTV od sada samo u fušu

Foto: Cropix/ Drago Sopta

NASTAVLJA se rasulo u sportskoj redakciji HTV-a. Nakon 20 godina staža Prisavlje napušta Ivica Blažičko. Naizgled nezamjenjiv u koncepciji Brune Kovačevića, dosadašnji prisavski all rounder; komentator, novinar, pregovarač a nekad i direktor programa upada u kapitalističku definiciju da nezamjenjivih nema, te odlazi za boljom ponudom tvrtke Digitel komunikacije.

Kako doznajemo, svoju je odluku uredniku Kovačeviću priopćio još prošli tjedan, a ovih je dana podnio i zahtjev za sporazumni raskid ugovora. Blažičko kaže da je jedini razlog odlaska s HTV-a bolja ponuda i potreba za novim izazovima, ali razumije tešku situaciju svoje kuće kojoj je spreman uskočiti kad god za to bude imao vremena.

U Digitelu će se Blažičko baviti produkcijom sadržaja, pa je dobio slobodu da "uleti" HTV-u bez bojazni od sukoba interesa. Blažičko je već odlazio s HTV-a, ali mu se uvijek iznosa vraćao, bilo iz direktorske fotelje Nove tv, ili fuš-kabine Sportkluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević nema ljude za Euro i Olimpijske Igre

Sportsku redakciju HTV ostavlja u teškim trenucima. Kovačević strahuje da neće imati dovoljno širok kadar za važne projekte: Olimpijske igre i Euro 2012, stoga užurbano traži nove spikere. U planu je audicija, no na HTV-u u ovom trenutku ne mogu potvrditi kada će se ona održati i koliko ljudi planiraju zaposliti.

Još prije dvije godine HTV je zapošljavao 16 komentatora. Kovačević danas raspolaže tek sa šest imena. Osipanje je počelo odlaskom u mirovinu danas pokojnog Borisa Mutića, nastavilo se s umirovljenjem Bože Sušeca, da bi egzodus uslijedio pojavom novih televizijskih kanala, ali i shodno narušenim odnosima unutar HRT-a. Željko Vela i Marko Šapit potpisali su za Arenu sport, dugogodišnji novinar Tomislav Cvitković otišao je u PR, a Jura Ozmec preuzeo Sportsku televiziju. Na odnos prema zaposlenicima požalio se i Drago Ćosić, no on još uvijek ne razmišlja o odlasku. S druge strane, u mirovinu će uskoro Mićo Dušanović i Slavko Cvitković.

Paralelno sa smanjivanjem redakcije smanjio se i sportski programski sadržaj. HTV više ne izgleda kao televizija kojoj smo dužni plaćati pretplatu, niti za izdvojen novac nudi jednako vrijedan program. Problemi su počeli još kada su izgubili prijenose utrka Svjetskog skijaškog kupa, u vrijeme dok je Janica Kostelić bila na vrhu svijeta. Tada smo je gledali na Novoj tv, baš kao što danas preko Remetinca primamo i sliku s dijela utakmica Lige prvaka. RTL se nakratko  izborio za prijenose gostujućih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, a HTV je tonuo sve dublje; ostavili su nas bez slike s turnira u Ateni, gdje je hrvatska košarkaška reprezentacija po prvi put nakon 12 godina izborila za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, izgubili su prava na prijenos Eurolige i Formule 1, a domaće rukometno SP gledali smo na RTL-u. Nitko ne može jamčiti da je tu kraj negativnog niza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara