Odličan posao u Hinterstoderu: Kosteliću peto mjesto, Zurbriggen odustaje od utrke?

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ napravio je uistinu odličan posao u austrijskom Hinterstoderu. Na stazi s kojom se tek proteklih dana upoznao i koja ga svojom zahtjevnom konfiguracijom i nije previše oduševila, Kostelić je u petom ovosezonskom superveleslalomu uzeo peto mjesto i novih 45 bodova u utrci za Veliki globus.

> Tijek utrke

Disciplina koja je ove sezone dala šarene rezultate, a danas i petog pobjednika (Gruenenfelder Streitberger, Walchhofer i Kostelić), na prvu je stepenicu postolja vratila Austrijanca Hannesa Reichelta.

Vlasnik malog globusa iz 2008. godine, koji je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu od ulaska 2001. uzeo baš u Super G-u četiri godine kasnije, podsjetio je na svoja najbolja izdanja. Odličnom je vožnjom iza sebe ostavio Raicha (+0:34), Millera (+0.93), Janku (+1.15) te Kostelića, koji je zabilježio zaostatak od 1.19 sekunde.

No, ono što je u ovom trenutku najvažnije za vodećeg skijaša Svjetskog kupa je činjenica da je iza sebe ostavio najveće konkurente u utrci za Veliki Globus. Norvežanin Aksel Lund Svindal je zauzeo tek 12. mjesto, a Švicarac Didier Cuche 17. mjesto.

Zurbriggen propustio utrku, Ivica ima 520 bodova prednosti

Pitate se gdje je Zurbriggen? Švicarac koji slijedi Ivicu u napornoj utrci nije se ni pojavio na startu. Činjenica da je odlučio propustiti utrku superveleslaloma i spremiti se za SP puno govori o njegovim i ambicijama švicarskog tima. Današnjom je predstavom Ivica svoju prednost ispred Zurbriggena povećao na 520 bodova.

Peto mjesto njegov je drugi najbolji rezultat u ovoj disciplini u karijeri, nakon pobjede u Kitzbühelu. Bila je to prva pobjeda Kostelića u brzim disciplinama. Također, Kostelić se došao i do drugog mjesta u poretku superveleslaloma, gdje za vodećim Georgom Streitbergerom zaostaje svega 36 bodova.

Natko Zrnčić-Dim nažalost bio je jedan od onih koji nisu uspjeli zadržati koncentraciju na teškoj stazi. U Hinterstoderu je sutra na rasporedu veleslalom.

Svjetski kup, super G u Hinterstoderu:

1. Hannes Reichelt (Aut) 1:43.19

2. Benjamin Raich (Aut) +0.34

3. Bode Miller (SAD) +0.93

4. Carlo Janka (Švi) +1.15

5. Ivica Kostelić(Hrv) +1.19

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1223 boda

2. Silvan Zurbriggen (Švi) 703

3. Didier Cuche (Švi) 685

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 681

5. Romed Baumann (Aut) 561

Redoslijed u super G-u:

1. Georg Streitberger (Aut) 227

2. Ivica Kostelić (Hrv) 191

2. Didier Cuche (Švi) 191

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara