"Odluka na razini cara Kaligule kada je konja proglasio senatorom"

Foto: Cropix / Damjan Tadić 

HNS-ova Disciplinska komisija, kada treba, radi vrlo brzo i učinkovito. U svega nekoliko dana radnih podnesene su prijave protiv sudionika izvanredne Skupštine Igora Štimca te im je izrečena jednomjesečna suspenzija.

"Temeljem prijave Izvršnog odbora da su počinjeni prekršaji iz članka 87., 90. i 92. Disciplinskog pravilnika HNS, pokrenut je disciplinski postupak protiv Josipa Bajla, Stipe Ćaćića, Mile Čirjaka, Davora Daraboša, Zvonka Gelo, Berislava Gržanića, Davora Ivića, Darka Jergovića, Željka Mihalja, Mladena Mikolčevića, Jakova Modrušana, Gorana Pauka, Nikole Stevanovića, Josipa Šarića, Igora Štimca, Krešimira Vejića, Dražena Zebeca, Ivana Brlekovića, Željka Čulo, Ivice Batinića, Stipe Doljanina, Željka Dulibića, Nikole Galešića, Tomislava Jurjevića, Ivice Mađera, Dragutina Marjanovića i Dorisa Miculinića, te se imenovanima izriče suspenzija u trajanju od jednog mjeseca", izvijestili su iz HNS-a.

Radi se o članovima Skupštine, Igoru Štimcu te dva člana IO-a - Ivanu Brlekoviću te Željku Čulo.

"Žao mi je što građanin Srebrić ne zna izračunati kvorum od 17"

Prilikom donošenja odluke o prijavi navedenih 28 dužnosnika Disciplinskoj komisiji Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a, istaknuo je da su isti skrivili "mnogo toga, a veliku štetu nanijeli neprikladnim medijskim istupima". Danas smo i službeno saznali na temelju čega su Štimac i njegovi skupštinari izgnani iz HNS-a; članak 87. kaže da kazni podliježu djelatnici koji prekrše neku od odredbi Kodeksa o ponašanju,  a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku, članak 90. tereti ih za izbjegavanje sjednica IO-a, a članak 92. za neizvršavanje naredbi nogometnih rukovodstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je vlastitu suspenziju prokomentirao Ivan Brleković, član IO-a HNS-a:

"Ovo je odluka na razini rimskog cara Kaligule kada je svog konja proglasio senatorom. Jako mi je žao što građanin Srebrić ne zna ni izračunati kvorum od 17", aludira Brleković na činjenicu da u sazivu IO-a sjedi više lica protiv kojih se vode kazneni postupci, što bi ih sukladno Zakonu o sportu trebalo udaljiti od Rusanove. Tu se Srebrić, pak, poziva na Ustav RH prema kojem je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno.

Suspendirani članovi trebali bi se očitovati o događaju, ali nije jasno hoće li to učiniti jer ne priznaju aktualni IO, shodno tome i njegove komisije.

Također, NK Croatia Sesvete, NK Istra 1961 i NK Međimurje nalaže se da ispune financijske obveze prema igračima i trenerima, a najkasnije do 20. ožujka 2011. U međuvremenu će im na svakoj prvenstvenoj utakmici koju odigraju do tog datuma, a ne plate dugovanja, biti oduzet po jedan bod. Ako ne plate do 20. ožujka 2011. bit će automatski suspendirani.

Zdravku Mamiću, članu Izvršnog odbora HNS i izvršnom dopredsjedniku NK Dinamo Zagreb zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika izriče se novčana kazna u visini od 25.000 kuna, završna je ovotjedna odluka Disciplinske komisije.

Mamić je prijavljen zbog uvreda na račun Josipa Bajla i Igora Štimca na prosinačkoj Skupštini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara