Marković potvrdio: Sjednica u petak, atmosfera među igračima - odlična!

Marković potvrdio: Sjednica u petak, atmosfera među igračima - odlična!

Foto: Cropix / Damir Krajač

KADA čujete mirnoću u glas Vlatka Markovića, ne biste pomislili da se radi o čovjeku kojemu "visi" još jedno veliko natjecanje ili u prijevodu, novi gubitak od deset milijuna eura. Zato je vrlo teško pročitati tijek misli predsjednika koji kupuje vrijeme, makar će odluka o novom izborniku tek fiktivno biti njegova, a još manje će o njoj stvarno odlučivati Izvršni odbor. Zdravko Mamić još od Atene ugasio je telefon, a jedini konkretni potez HNS-ove vlade je odgoda sjednice za petak. To nam je potvrdio predsjednik, demantirajući da su Slaven Bilić i igrači prepušteni sami sebi te emitirajući veliku podršku ekipi uoči Latvije.

"To je redovita sjednica IO-a koju zakazuje predsjednik saveza i na kojoj se diskutira o svemu što je bilo."

Vjerojatno će se raspravljati i o onome što će biti?

"U takvim odlukama sudjeluje cijeli savez. Moja intimna želja je da pobijedimo Latviju, samo to."

Jeste li ipak blizu smjene Slavena Bilića? I kako gledate na činjenicu da je Zdravko Mamić kod igrača već ispipavao teren prije pakta s Igorom Štimcem?

"O novom izborniku neće odlučivati ni Marković ni Mamić nego Izvršni odbor. Nemam pojma o razgovoru Mamića i Srne, ma to je laž. Procedura je uvijek ista. Igora Štimca zaista nemam potrebe komentirati. Ne smatram to važnim. Izvršni odbor će glasovati i odlučit će višak glasova"

Dakle, možemo očekivati glasovanje o povjerenju Slavenu Biliću?

"Pustite da prođe utakmica, da se stvari malo smire. Uostalom, zato smo sazvali sjednicu u petak jer želimo reprezentaciji dati mir. Želim da prođe sutrašnja večer, a dogodit će se ono što će se dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao sam podršku Biliću i svim igračima"

Hoćete li novog izbornika imenovati vi ili Davor Šuker otvara novu eru?

"Moja je želja da Davor danas, sutra dođe u savez na mjesto predsjednika. To je najprirodniji put. Kada će to biti i kada ću otići, to je moja dragovoljna odluka." 

Kakva je atmosfera u hotelskoj bazi reprezentacije u Rovinju?

"Dobra, ma odlična. Igrači su vrlo ozbiljni, uvukli su se u tamu svoje kože, a to je dobar signal. Bio sam igrač, znam kako je to."

Jeste li razgovarali s izbornikom?

"Jesam. Dao sam mu podršku, i to ne samo njemu, već svim igračima. Sa svakim od njih sam razgovarao. Zar nije to moj zadatak?"

Grčki mediji pišu da ćete honorirati gruzijske nogometaše i njihovo vodstvo za pobjedu nad Grcima?

"Pustimo te priče. Ma volio bih vidjeti te premije! Čim se ovakve stvari dogode, odmah krenu priče o honorarima. To je sasvim normalno i ne čudi me."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara