Odluka o Rakitićevu "državljanstvu" neposredno pred utakmicu?

Odluka o Rakitićevu "državljanstvu" neposredno pred utakmicu?

FAMOZNI certifikat koji se od Fife očekuje kako bi Schalkeov ofenzivni veznjak mogao zaigrati za svoju drugu domovinu i reprezentaciju, još nije stigao, usprkos lobističkim moćima i opetovanim pokušajima Zorka Srebrića.

Bilić, ali i cijeli hrvatski nogometni puk, gore od želje da konačno na djelu vide igrača za kojim je sjajno pripremno razdoblje u dresu Schalkea i koji je već u prva dva kola Bundeslige zaludio Ruhr, a u velikom derbiju sa Petrićevom i Kovačevom Borussijom je proglašen najboljim igračem.

Srijeda je dan kada se najranije može očekivati dozvola svjetske nogometne federacije, čiju statusnu komisiju sačinjavaju ljudi iz cijelog svijeta, pa nije baš jednostavno okupiti ih. "Zovemo stalno svih ovih dana, danas ćemo također pokušati", kaže Srebrić, ali je dometnuo kako Rakitić nema pravo nastupa sve dok traje procedura. "Također, ne smijemo biti previše dosadni i navaljivati, kako ne bismo polučili kontraefekt", upozorava Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, glavni tajnik je prilikom obajve Bilićevog popisa kandidata za Sarajevo prije dva tjedna emitirao osjetno optimističnije tonove i izražavao uvjerenje da će nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac "Natija" bez znatnijih poteškoća postati član "Vatrenih": "Nema bojazni, jer ako potvrda o stjecanju njegovog prava nastupa za Hrvatsku stigne i dan prije utakmice u Sarajevu, on će igrati". Dan je došao, ali zasad potvrde nema. Ako je do utakmice ne bude, Biliću se otvara nekoliko opcija koje može iskušati na poziciji u vezi.

U tom dijeli momčadi ne oskudijeva razaračima (Kovač, Vukojević, Vranješ), dok je Modrić itekako upotrebljiv i u kreativnijoj ulozi, a zanimljivo bi na Rakitićevoj poziciji bilo iskušati i Petrića, kojeg je Doll u Dortmund doveo upravo za tu poziciju. S njim na mjestu polušpice i udarnim tandemom Da Silva - Budan, ofenzivne akcije Hrvatske ne bi uopće izgledale loše.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara