Određeni dijelitelji pravde za prve dvije utakmice hrvatske reprezentacije

UEFA je odredila suce za utakmice do 12. lipnja. Protiv Austrijanaca će nam suditi Nizozemac Pieter Vink, a protiv Njemačke Belgijanac Frank de Bleeckere.

Što se 41- godišnjeg Nizozemca Pietera Vinka tiče, on do sada nije sudio utakmice Europskog prvenstva. Od važnijih susreta istaknimo da je sudio u utakmici četvrtfinala Lige prvaka Arsenal - Liverpool, u kojoj je bila jedna sporna situacija, kada nije dosuđen kazneni udarac za domaćina. Pomoćnici će mu biti također Nizozemci Adriaan Inia te Hans Ten Hoove dok je četvrti sudac na toj utakmici Kristinn Jakbsson s Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Njemačke će suditi, od Vinka godinu dana stariji, Frank De Bleeckere iz Belgije. On je bio sudac na utakmici Hrvatska - Japan na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. te nam je u toj utakmici bio blagonaklon. Podsjetimo, dosudio je kazneni udarac za nas koji Srna nije pretvorio u vodstvo. Pomoćnici će mu biti Peter Hermans te Alex Verstraeten, također Belgijanci, dok je četvrti sudac Stephane Lannoy iz Francuske.

Dodajmo da će prvu utakmicu na prvenstvu u subotu, između Švicarske i Češke, suditi Talijan Roberto Rosetti. 

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara