Olimpijski objekti se neće prodavati

GRČKA vlada je objavila kako neće prodavati nijedan od objekata izgrađenih za potrebe Olimpijskih igara u Ateni koji su Grke stajali u prosjeku 200 eura po glavi stanovnika.

Premijer Costas Karamanlis kazao je kako će cijela Grčka i dalje imati koristi od objekata, a u izradi je poseban plan korištenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Objekti će svakako ostati u državnom vlasništvu, a mi moramo smilsiti način kako će se oni najbolje iskoristiti za sve stanovnike Atene i Grčke koji su izdavajali novac za njihovu izgradnju, kazao je Karamanlis, dodavši kako će se ti objekti iznajmljivati, a ne prodavati privatnim kompanijama. Vlada će osigurati da desetak sportskih i ostalih objekata izgrađenih za Igre budu u funkciji privlačenja stranog kapitala, produženja turističke sezone i poboljšanja kvalitete života Atenjana.

Igre u Ateni bile su najskuplje u povijesti, Grci su ih platili ukupno devet milijardi eura, dvostruko više od planiranoga.

Prvotnim planovima konjički centar Markopoulo je trebao postati tematski park, veslački centar Schinias posebni park prirode, dok bi dvorana Ano Liosia u kojoj su se tijekom Igara održavala judo i hrvačka natjecanja postala bi dom glazbene i plesne akademije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara