Zanimljivosti

Olimpijski osvajač bronce u plivanju priveden zbog seksualnog zlostavljanja

Olimpijski osvajač bronce u plivanju priveden zbog seksualnog zlostavljanja
Foto: EPA

JUŽNOKOREJSKA policija privela je stranog plivača zbog sumnje u seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu u Gwangjuu, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

Policija je objavila kako je 22-godišnji plivač uhićen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 18-godišnje djevojke u klubu oko 3 sata u nedjelju.

Nisu željeli otkriti identitet plivača ni iz koje zemlje dolazi, dok je južnokorejska novinska agencija tek objavila kako se radi o osvajaču brončane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Plivač je u pratnji odvjetnika iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, no policija je objavila kako će tražiti zabranu putovanja plivača dok se cijeli slučaj ne istraži.

Incident se dogodio 24 sata nakon što su dvije osobe poginule, a 10-ak ih je ozlijeđeno, među kojima i nekoliko sudionika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu.

Obje osobe koje su poginule bili su državljani Južne Koreje.

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

Šef lokalne vatrogasne postrojbe Kim Young-don izjavio je da je uzrok nesreće prevelik broj ljudi koji su bili u klubu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara