PLIVANJE

Olimpijski prvak s 5 zlatnih medalja ima rak: "Život je trka na 100 m slobodno"

Olimpijski prvak s 5 zlatnih medalja ima rak: "Život je trka na 100 m slobodno"
Foto: Getty Images / Guliver image

AMERIČKI plivač Nathan Adrian, osvajač pet zlatnih olimpijskih medalja, otkrio je da boluje od raka testisa.

Bolest je otkrio u ranoj fazi. Siguran je da će se vratiti natjecanjima i nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Life, like swimming the 100 free, can come at you hard and fast as you can’t always see who, or what, may be chasing you down. Recently, I went to the doctor as something didn’t seem quite right. At the very least, I still needed to get my flu shot so it couldn’t hurt. After a few tests and visits with a specialist, I unfortunately learned that I have Testicular Cancer. On the bright side, we caught it early, I have already started treatment and the prognosis is good. I will be back in the water in a few short weeks with my sights fully set on Tokyo! Along the way, I hope to share my journey in an effort to help break the stigma of discussing men’s health issues. I’ve realized that too often we tend to avoid these important topics, ignore the potential warning signs, and put off getting the medical help that we may need. As I told my family, I’ll be putting my public health degree to work a little sooner than I planned! But in all seriousness, I am keeping a positive attitude as cases such as mine are curable. I am extremely grateful for my family and friends, especially my wife, for their love and support. I am scheduled for surgery early next week and will provide an update soon. #menshealth #testicularcancer #standuptocancer

Objavu dijeli Nathan Adrian (@nathangadrian)

Tridesetogodišnji plivač je vijest objavio na Instagramu. Nakon prve faze liječenja za nekoliko tjedana vraća se u bazen.

"Otkrili smo rak u ranoj fazi, počeo sam liječenje i prognoza je dobra. U bazen ću se vratiti za nekoliko tjedana s ciljem odlaska u Tokio", napisao je Adrian, koji je s američkom štafetom osvojio četiri zlatne olimpijske medalje i jednu pojedinačnu u Londonu 2012. na 100 m slobodno. On u svojoj zbirci ima i jedno olimpijsko srebro – uključujući i štafetu – i dvije pojedinačne bronce, obje iz Rio de Janeira 2016. godine.

"Život je, kao i utrka na 100 m slobodno, težak i brz, tako da ne možete uvijek vidjeti tko je ili što je iza vas", napisao je Adrian. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara