BUNDESLIGA PREDSTAVILA BREKALA

"On je hrvatski Robben i buduća nogometna zvijezda"

"On je hrvatski Robben i buduća nogometna zvijezda"
Foto: EPA

BUNDESLIGA je na službenoj stranici navijačima predstavila hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala, igrača Wolfsburga.

Brekalo je jako mlad napustio Dinamo, s 18 godina, ali brzo se snašao u Bundesligi. Nijemci u njemu vide veliki potencijal:

Dolazi iz kluba Bobana i Modrića 

"Potekao je u Dinamovoj školi nogometa iz koje su izašli veliki igrači, poput Zvonimira Bobana i Luke Modrića. Brekalo je u seniorima debitirao sa 17. godina, u ljeto 2016. prodan je u Wolfsburg, a prvu sezonu proveo je na posudbi u Stuttgartu. Prvijenac je zabio u pobjedi protiv Dortmunda. Ponovno se preselio u Wolfsburg u sezoni 2017./2018. To je bio vrhunski potez za njega. Bio je jedan od najboljih igrača u borbi Wolfsburga za ostanak u Bundesligi", navodi se na početku teksta.

Brekalo igra svoju četvrtu sezonu u Bundesligi i bliži se 80. nastupu u njemačkom prvenstvu. Bivši talent Dinama ove sezone zabio je tri gola i podijelio četiri asistencije, a skupio je i 10 nastupa za A vrstu Hrvatske. Ranije je bio član svih mladih selekcija reprezentacije. Došao je do ocjene 76 na FIFA-i 20, a predviđaju mu uskoro ocjenu 84, piše službena stranica njemačke prve lige.

Podsjeća na Marija Götzea 

Brekalo igračkim karakteristikama podsjeća i na Robbena, a neki ga uspoređuju i s Marijom Götzeom otkako više igra u sredini.  

"Mogu iskoristiti svoje prednosti bolje nego prije", rekao je Brekalo nakon što je promijenio poziciju na terenu i približio se sredini.

"Kada igram u sredini, mogu bolje primiti loptu, igrati prema nazad i više dodavati, a mogu više i pucati."

Jeste li znali?

Brekalo ima mlađeg brata Filipa i uskoro bi se mogli naći zajedno na terenu. Filip je potpisao stipendijski ugovor s Dinamom, igra za U-17 reprezentaciju Hrvatske, a ima 15 nastupa.

Što drugi misle o Brekalu?

"Vidim ogroman potencijal u Josipu. I dalje pokazuje da želi biti ovdje, a tako će postati bolji", rekao je Oliver Glasner, trener Wolfsburga.

"'Postao bi sjajan trkač da se nastavio baviti s atletikom', rekao je Brekalov bivši trener Slavko Petrović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara