Opljačkani grčki reprezentativci i kineski novinari u JAR-u

Totalsport
Foto: AFP

TROJICA reprezentativaca Grčke i trojica kineskih novinara opljačkani su u odvojenim incidentima dan prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Trojici grčkih reprezentativaca, čija imena nisu navedena, otuđen je novac iz njihovih hotelskih soba u hotelu Beverly Hills u Durbanu. Michael Tsapidis, glasnogovornik reprezentacije, rekao je da nogometaši nisu bili naročito uznemireni zbog ovog incidenta te da su bili "vrlo zadovoljni" načinom na koji je reagiralo osoblje hotela. "Nije to ništa strašno. Moglo se ovakvo što dogoditi na bilo kojem kraju svijeta", pomirljivo je rekao glasnogovornik. No, teško je povjerovati da su tako mirno neugodnu sitauciju prihvatili kineski novinari, njih trojica, koje je opljačkao naoružani razbojnik na periferiji Soweta, i to samo nekoliko sati nakon što su ušli u zemlju. Stali su sa svojim vozilom sa strane kada im je prišao pljačkaš i otuđio im opremu.

Kinesko veleposlanstvo potvrdilo je pljačku, ali nije otkrilo puno detalja. Južnoafrička policija tvrdi da incident nije službeno prijavljen te da vodi istragu… Južnoafrička Republika, koja je utrošila puno novca na osiguranje Svjetskog prvenstva, polagala je nade da će Mundijal razviti njihov turistički sektor. Međutim, konstantni medijski izvještaji o razbojstvima i kriminalu koji obilaze svjetske meridijane i paralele, teško će opravdati takva očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, dva portugalska i jedan španjolski novinar bili su ranije ovoga tjedna žrtve oružane pljačke. Novinarima Expressa, Global Noticiasa i Marce otuđeni su laptopi, putovnice, kamere, akdreditacije i mobilni telefoni. Nitko od njih, međutim, nije bio fizički napadnut. Policija je kasnije izvijestila da je uhitila tri osobe osumnjičene za taj zločin. Drugog lipnja opljačkan je djelatnik producentske kuće SBS nakon što se otišao pomokriti u zahod jednoga johanesburškog šoping-centra. Jedan od trojice pljačkaša davio ga je i ovaj se onesvijestio. Oduzeli su mu novac i osobne stvari. Prošle nedjelje na ulicama Durbana je opljačkan novinar jednoga južnokorejskog dnevnika.

Šest osoba ozlijeđeno u navijačkoj zoni

Šest osoba zadobilo je ozljede prilikom ulaska u navijačku zonu u južnoafričkom gradu Cape Townu. Problem je nastao kada je na tisuće navijača "u valovima" navalilo na ulaz na objekt kako bi brže-bolje prošlo ulaz i probilo se u navijačku zonu. Organi reda su u najbržem mogućem roku uspostavili red, ali ozljede su bile neizbježne. Zasad nema podataka o težini ozljeda navijača, tek je poznato da su sve ozlijeđene osobe iz redova domaćih, južnoafričkih navijača. Gradske vlasti su zasad zatvorile navijačku zonu u Cape Townu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara