Organizatori tvrde: 25 tisuća grla navijalo za Ivicu u drugoj vožnji

Foto: Damir Krajac, Ronald Goršić / Cropix

PREMA riječima organizatora Ivicu Kostelića gromoglasnim navijanjem na Sljemenu je pratilo 25 tisuća gledatelja u drugoj vožnji. Realno, broj je bio par tisuća manji, ali to se nije osjetilo. Gomila je navijala za svakog skijaša tijekom cijele trke, a atmosfera se užarila kada je na stazu izašao hrvatski skijaš. Prvu vožnju, tvrde organizatori, pratilo je oko 22.000 navijača, koji su tijekom cijelog dana pristizali na Sljeme.

Muški slalom za Vip Snow Queen Trophy 2011. sa Sljemena izravno prenosi 20 televizijskih postaja u 16 zemalja uživo. Među njima je i Eurosport, koji signalom pokriva Europu i Aziju, te američki Universal Sports koji snimku prenosi u Sjevernu Ameriku.

Treba priznati kako je atmosfera bil fantastična, puno bolja no prije dva dana, kada je na rasporedu bila ženska utrka, što je pak normalno jer je bilo riječ o radnom danu. Gledateljima je uz stazu bila ponuđena sarma i vrući čaj, a na tribinama su se našli i uglednici poput premijerke Jadranke Kosor, predsjednika Ive Josipovića, gradonačelnika Milana Bandića, Vanje Udovičića i drugih.

U prvoj vožnji navijači su gromoglasno navijali kada je na stazu izašao Ivica Kostelić, a ništa slabije nisu podržali ni slovenskog skijaša Mitju Valenčiča. Još uvijek aktualnog vlasnika "sljemenske krune" gledatelji su u duhu "fair-playja" također podržali glasnim navijanjem i puhanjem u, kako je rekao Ivica Blažičko, "sljemenske vuvuzele". 

Treba spomenuti i neshvatljiv potez organizatora da na razglas uoči utrke puštaju pjesme o NK Dinamu, što su napravili i tijekom ženskog slaloma. S obzirom na broj navijačkih pjesama koje hrvatski glazbenici snimaju posljednjih godina, u najmanju je ruku čudno da skijaška publika, pa makar to bilo na "zagrebačkoj gori", navija uz pjesme/himne jednog nogometnog kluba. Da stvar bude gora, sportski novinar HTV-a i voditelj programa Ivica Blažičko uz uključen je mikrofon zapjevao "Ti si boja mojih vena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara