Osijek se pobunio: "Ovo je nenormalno! Nemamo svi isti tretman u HNL-u"

Osijek se pobunio: "Ovo je nenormalno! Nemamo svi isti tretman u HNL-u"
Foto: Hina

IZ OSIJEKA su burno reagirali na činjenicu da će u 4. kolu HNL-a Rudeš na Rujevici biti domaćin Rijeci. 

U Kranjčevićevoj, gdje Rudeš igra domaće utakmice, traju radovi na obnovi travnjaka pa zagrebački klub nije ondje mogao ugostiti Rijeku. Rudeš je predložio zamjenu domaćinstava, ali Riječani na to nisu pristali pa će na kraju Rudeš biti domaćin na Rujevici.

Rijeka će tako prvih pet kola aktualnog prvenstva igrati kod kuće, a Osijek smatra da je situacija s utakmicom Rudeš - Rijeka presedan u hrvatskom nogometu.

"U četvrtom kolu HT Prve lige imamo situaciju koja dosad nije zabilježena u našem državnom prvenstvu i stoga uvjetuje našu reakciju. Naime, sastaju se Rudeš i Rijeka, domaćin je zagrebačka momčad, a igrat će se na – Rujevici! I nije pritom riječ o zamjeni domaćinstva što je dosad nerijetko bio slučaj u HNL-u iz razloga da je nečiji teren neuvjetan ili pak zauzet održavanjem nekih drugih događaja ili manifestacija.

Poznato je da Rudeš svoje domaće oglede treba igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, međutim, novi teren tamo još nije završen, tako da je zagrebački prvoligaš prisiljen igrati negdje drugdje. Logično bi bilo ponovno napraviti zamjenu domaćinstva kada je već takva situacija, tako da se ovoga ljeta igra u Rijeci, a potom, kada bi viceprvak Hrvatske trebao po rasporedu ugostiti Rudeš, da se tada odigra dvoboj u Zagrebu.

Dogovor klubova je bio drugačiji

No čujemo da Riječani nisu pristali na takvu, jedinu logičnu mogućnost i soluciju, valjda se držeći one poznate da 'to nije njihov problem'. I teško nam je povjerovati da nadležni u vodstvu Lige nisu reagirali, nego se po nekakvoj inerciji i prešutnom dogovoru klubova (ispada da Rudeš nije imao izbora) prihvatilo 'zdravo za gotovo' da Rijeka bude domaćin Rudešu čak u tri od ukupno četiri međusobna ogleda ove sezone!

Kako je to uopće moguće, nije li to izravni udar na regularnost natjecanja jer nemaju svi isti tretman i uvjete? Uostalom, postojao je dogovor klubova uoči početka sezone da se svima koji su u toj situaciji, zbog izmjene travnjaka, izađe u susret (kao i Gorici da igra u ranijem dnevnom terminu jer još nema reflektore), što smo mi već učinili u 2. kolu. Isto tako se Slaven Belupo zamijenio s Goricom, Dinamo s Istrom...

Ne smije biti privilegiranih

Pitamo se, također, zašto je Rijeka pristala na zamjenu domaćinstva s Interom u identičnoj situaciji, a sada je to odlučila ignorirati. Dolazimo u situaciju da neki postaju privilegirani jer nije isto igrati kod kuće ili u gostima, što je valjda svima jasno. Nama je to čudno i nedopustivo, stoga ne možemo vjerovati da je dobilo 'zeleno svjetlo' kod onih koji o tomu odlučuju.

Nije li apsurdno da čitamo najavu kako će Rudeš ugostiti Rijeku na Rujevici? Smatramo da je to ozbiljan presedan u hrvatskom nogometu za kojega nam je nemoguće pronaći bilo kakvu utemeljenost. Ne želimo da ovakve stvari prolaze ispod 'radara' i prešutno ih se odobrava jer nisu ni normalne, a kamoli sportske", objavio je Osijek na svojoj službenoj stranici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara