HNL

Osijekov gazda kaznio igrače nakon kiksa: "Osjećam se djelomično frustrirano"

Osijekov gazda kaznio igrače nakon kiksa: "Osjećam se djelomično frustrirano"
Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK je neočekivano kiksao protiv Varaždina u osmom kolu HNL-a. Momčad Dine Skendera vodila je 2:0, no u zadnjih pet minuta prokockala je sigurnu domaću pobjedu. Završilo je 2:2 na Gradskom vrtu i to je razljutilo navijače, ali i gazdu kluba Ivana Meštrovića.

On se oglasio priopćenjem koje je objavila službena klupska stranica.

Prenosimo ga u cijelosti.

Drago mi je da naši sugrađani teže izvrsnosti jer sam i sam takav, pitanje je samo pronaći recept za istu. Sigurno je da smo šokirani i iznenađeni raspletom ove utakmice, nažalost, nisam joj bio u mogućnosti uživo nazočiti, ali ostaje nam skupa pouka da je i ovo moguće. Činjenica je da smo imali vodstvo od 2:0 na svom terenu u 89. minuti i da na kraju nismo pobijedili. Ovdje ne pričamo o navijačima, ni o taktici, ne pričamo ni o treneru i stručnom stožeru, o Upravi kluba… Kada u 89. minuti vodiš s dva gola razlike, a u 91. bude 2:2 onda pričamo o 11 igrača na terenu.

Pronaći lijek za ovakav mentalitet

Od prvog dana sam najavio borbu protiv provincijskog mentaliteta u i oko Kluba, a ovo danas je upravo bio provincijski mentalitet za koji moramo naći lijek. To je nešto što nam se uzastopno događa već treću sezonu. Očito je da nama igrači biraju „toplo-hladno“ pristup u određenim utakmicama i to je nešto, što si ozbiljan klub ne može dopustiti. I ja sam navijač Osijeka, iz nekog kuta gledanja možda i najveći, tako da me ne pitajte kako se osjećam nakon ovakve utakmice. Osjećam se djelomično frustrirano, u potpunosti razočarano, djelomično ljuto i u potpunosti tužno.

Kazne preusmjeriti u nagradu!

Želim napraviti nešto što će meni osobno popraviti ovakvu večer. Slijede financijske kazne za sve aktere ove ne-pobjede, dakako iz naših redova. No, kazna nije tu da Klubu „uštedi“ novce, već da kroz primjer još jednom pokaže koja je ideja u pozadini NK Osijek. A to je pokretati i akcelerirati dobre projekte u našem gradu! Stoga ćemo iznos kojega ćemo tek utvrditi preusmjeriti u nešto dobro, u neki projekt naših sugrađana i time pokušati pretvoriti lošu u dobru energiju. Jer naš pokret je veći od nogometa! I pokret se nastavlja!

Nakon ove večeri i dalje ostaje pitanje da nismo prekritični prema sami sebi. Mislim pritom na nezadovoljstvo Klubom koji iz osam kola ima jedan poraz, trenerom koji još od svoga dolaska na klupu nije poražen u Gradskom vrtu i činjenicom da nas ne zadovoljava treće mjesto na tablici. Mislim da možemo biti zadovoljni, ali pitanje da li svi mi u ovom trenutku radimo u cilju dolaska na više mjesto na ljestvici ili vođeni srcem, a ne racionalnošću, možda to sami sebi otežavamo.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara