NAVIJAČI

Osuđen huligan koji je napao kapetana Aston Ville: "Napravio je to iz šale"

Osuđen huligan koji je napao kapetana Aston Ville: "Napravio je to iz šale"
Foto: Guliver Image/ Getty Images

PAUL MITCHELL do jučer bio je potpuno nepoznat široj javnosti. Međutim, njegovo ime sada se provlači po gotovo svim otočkim medijima.

On je huligan koji je u gradskom derbiju Birmingham Cityja i Aston Ville utrčao na teren i šakom s leđa udario Jacka Grealisha, kapetana gostiju.

Kako javlja BBC, Mitchell je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od 14 tjedana zbog fizičkog napada, platit će kaznu od 350 funti i idućih 10 godina neće smjeti na nogometne utakmice unutar Velike Britanije.

Pristup stadionu St. Andrew's zabranjen mu je doživotno.

VIDEO Huligan uletio u teren i šakom u glavu udario kapetana Aston Ville

Aston Villa o napadu: Kukavičluk i besramlje, prijeđena je crvena linija

Kapetan A. Ville se osvetio golom koji je odlučio derbi, napao ga i domaći redar

 

Priznao je krivicu, ali nije znao objasniti zašto je to napravio

Mitchell je odmah nakon incidenta uhićen i priznao je krivicu, ali lokalni mediji i dalje se bave cijelim slučajem jer Mitchell nije jedini koji je ovih dana podsjetio Englesku na osamdesete godine minulog stoljeća.

"Ne može objasniti zašto je to napravio. Htio je podignuti atmosferu u publici, napravio je to iz vica", rekao je Mitchellov odvjetnik.

27-godišnjak je bivši menadžer pivnice koji je trenutno nezaposlen, a danas se pojavio na sudu u Birminghamu gdje mu je i izrečena kazna.

Tužitelj Jonathan Purser kazao je da je Mitchell nazvao Grealisha "glavonjom" dok je napuštao teren. Mitchell nije bio pod utjecajem alkohola i derbi je pratio sa svojim ocem.

Rekao je da se kaje te da je sve napravio zbog šale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara