Osumnjičenik za organiziranje napada na BBB-e još ´98. najavio krvave sukobe navijača

Osumnjičenik za organiziranje napada na BBB-e još ´98. najavio krvave sukobe navijača

ČLAN Skupštine Hajduka i drugi čovjek Torcide 37-godišnji Velimir Ronkulin uz pomoć fotografa Torcide Mate Prlića organizirao je napad na BBB-e u Dugopolju, stoji u kaznenoj prijavi koju prenosi Jutarnji list.

Nakon utakmice Ronkulin se sa šestoricom Torcidaša uputio prema Dugopolju i putem je organizirao blokadu. Kada mu je Prlić javio da mu ususret dolazi automobil Hyundai zagrebačkih tablica, Ronkulin je naredio blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tada su Torcidaši trojicu BBB-ovaca izvukli iz auta, dok su dvojica ostala sjediti na zadnjem sjedištu automobila. Navijači Hajduka zatim su kamenovali i bejzbolskim palicama razbijali Hyundai, a 23-godišnji Jakov Vlastelica je na zadnje sjedište automobila, gdje su navodno još sjedila dvojica BBB-a, ubacio signalnu raketu i tako zapalio automobil.

Ronkulin je još 1998. godine u jednom intervjuu izjavio kako će "sukobi navijača biti sve krvaviji te da će možda padati mrtve glave", prenosi "Jutarnji". Kako bi opravdao svoj boravak na mjestu incidenta Ronkulin tvrdi kako je vozio kući maloljetnog I.K., te da je na mjestu incidenta vidio automobil u plamenu, a kako nikoga nije vidio uokolo otišao je kako ne bi snosio kakve posljedice ako naiđe policija.

Razlog zašto se tvrdi da je on organizator treba tražiti u tome što je na vrlo važnom položaju u Torcidi, smatra Ronkulin koji je već 2001. godine bio osuđivan zbog nasilništva, a trenutno se protiv njega vodi postupak zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, piše "Jutarnji".

       Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara