Esport

Osvojili sveučilišno Fortnite prvenstvo pa objasnili zašto ga više neće igrati

Osvojili sveučilišno Fortnite prvenstvo pa objasnili zašto ga više neće igrati
Screenshot: Twitch

DVOJAC Sveučilišta u Georgiji Ibrahin Diaz i Jack Stuttard osvojio je Collegiate Starleague, svojevrsno sveučilišno prvenstvo u Fortniteu, a potom u pobjedničkom intervjuu sve iznenadio jasno kritiziravši Epic Games, tvrtku koja je napravila igru. Video je pregledan više od milijun puta i jedan je od najpopularnijih na Twitch.tv platformi. 

>Evo kada će biti otkriven novi Call of Duty

Fortnite opet suvereno vlada svijetom videoigara. Posljednji pretendent na taj tron, Apex Legends, u stalnom je padu kada su se početne strasti oko igre smirile. Za dio povratka popularnosti zaslužne su i kvalifikacije za Fortnite World Cup na kojima se svaki vikend milijuni igrača bore za bogate nagradne fondove i mjesto na završnom turniru. Iako se čini da je sve idilično u Fortnite svijetu i oko njega, kritike na Epic Games i samu igru sve su češće. 

To su jasno pokazali i studenti Diaz i Stuttard nakon što su postali bogatiji za 40 tisuća kuna osvojivši CSL. I dok su mnogi očekivali da će u intervjuu nakon pobjede najaviti velike karijere u Fortnite esportu, oni su iskreno odgovorili kako planiraju odustati od igre jer Epic Games, blago rečeno, ne sluša profesionalne igrače.

"Što vama dvojici sada slijedi? Nova sezona, još turnira, online natjecanja? Što planirate?", naivno je priupitao voditelj ne znajući što ga očekuje. "Iskreno, igra nam se toliko više ne sviđa. Nećemo lagati. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Epic je zabrljao s načinom na koji balansiraju igru", rekao je Stuttard. Voditelj je potom u nadi za boljim odgovorom mikrofon prebacio Diazu koji je nastavio u istom stilu: "Odlučili smo da više nećemo igrati Fortnite. Prebacit ćemo se na druge igre ili raditi nešto drugo."

Epic Games je često na udaru kritika od strane igrača. Neki od zahtjeva su uvođenje mogućnosti za kastomizirane rezolucije i "field of view" te instantnog regeneriranja zdravlja i štita nakon eliminacije protivnika (siphon mechanic) u sve modove. Epic je dosad bio čvrst u stavu da te promjene neće biti uvrštene u igru. Međutim, ono što igrači, ali i šira javnost još više zamjeraju Epicu je navodno izrabljivanje radnika, prvenstveno developera i testera koji u toj tvrtki rade i do 100 sati tjedno. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara