Otkazan uzvrat Wildera i Furyja. Prvak pobjesnio: "Jadniče jedan"

Otkazan uzvrat Wildera i Furyja. Prvak pobjesnio: "Jadniče jedan"
Foto: Getty Images / Guliver Image

OD VELIKOG uzvrata između Deontaya Wildera i Tysona Furyja neće biti ništa. Barem ne za sada. To je i službeno potvrdio predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman, kazavši da neće biti borbe koja je planirana za 18. svibnja u Brooklynu jer je Fury nedavno potpisao TV ugovor s ESPN-om i time zakomplicirao cijelu situaciju.

"Njihov uzvrat se neće ipak neće dogoditi sada. WBC je dobivao informacije kroz kanale koje imamo u ovakvim procesima. Dok je Wilder pokazao volju za branjenje svoje titule u revanšu, Fury će sada odraditi drugi meč. Nadamo se da bi se borba mogla dogoditi u budućnosti", rekao je Sulaiman.

WBC je naložio organizaciju uzvrata, ali je sve pokvario Furyjev ugovor s ESPN-om, a posljednji rok završen je danas pa je borba propala.

Zato će Wilder vjerojatno braniti naslov protiv izazivača Dominica Breazealea koji se trebao boriti s Dillianom Whyteom, ali će se sada morati pripremiti za prvaka. Fury je prošlog tjedna imao sasvim drukčiju verziju i poručio je da će uzvrata biti...

"Borit ću se protiv bilo koga u svijetu boksa, nemojte koristiti politiku da me ne izazovete. Da ne izazovete pravog šampiona svijeta u teškoj kategoriji", rekao je Irac, a nakon što je borba odgođena, javio se i bijesni Wilder i poslao mu jasnu poruku:

"Ti jadniče jedan! Svi znamo da si to izjavio jer si znao da se nećeš boriti protiv mene u sljedećem meču. Ovaj papak je tražio još jednu borbu za zagrijavanje. Ali ja te ne krivim, vjerojatno bih i ja isto napravio da je moj mozak onako odskočio od poda kao tvoj", aludirao je Wilder na njihovu prvu borbu koju su suci proglasili neriješenom.

No, ni to nije sve. Potom se javio i menadžer prvaka Shelly Finkel i prozvao Furyja:

"Toliko je jasno da se Fury ne želi boriti protiv nas u sljedećem meču. Nadamo se da ćemo uspjeti realizirati uzvrat nakon ovoga. U međuvremenu, mi ćemo organizirati sebi meč s nekim drugim, iako smo željeli Furyja u idućem meču. Nismo imali drugih interesa. Sve što smo čuli od Furyja jest da se želi boriti protiv Deuntayja u idućem meču. Mi smo bili spremni na to, ali očigledno Fury nije", naglasio je Finkel za ESPN. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara