"Otpisani" se vratili u Hrvatsku: Traži se Repešin ostanak

HRVATSKI košarkaši su se vratili iz Pekinga nakon što su se od olimpijskog turnira oprostili u četvrtfinalu. Španjolska je objektivno bolja momčad, ali naši u toj utakmici nisu pokazali pravo lice, odigrali su blijedo i praktički nisu pružili otpor protivniku.

S igračima nije došao izbornik Jasmin Repeša, jer je stigao još jučer. Ostanak Repeše na klupi reprezentacije je jako upitan iako se pokazao kao odlično rješenje te je stvorio vrlo dobru bazu na kojoj treba graditi reprezentaciju. Pitanje je i je li ga Roma voljna i dalje puštati da obveze u klubu zapostavlja onim reprezentativnim.

"Mislili smo da možemo više, ali nismo uspjeli"

U turnir su košarkaši ušli jako dobro, svladali su Australiju, a onda su pali i europski prvaci Rusi. No, došli su porazi od Argentine i Litve te nakon pobjede protiv Irana namjerili smo se na Španjolsku. Na olimpijskom turniru igrali smo s dosta oscilacija, jer nemamo iskustva na velikim natjecanjima. Tko zna bi li utakmica sa Španjolskom drukčije završila da je igrao ozlijeđeni Marko Popović?!

"Očekivali smo da će nam biti lijepo i bilo nam je. Žal ostaje zbog četvrtfinala, jer smo misli da možemo više, no nismo uspjeli. Međutim velika je stvar igrati na Olimpijskim igrama i mislim da već sada možemo na ovu dobru bazu pripremat se za Europsko prvenstvo", rekao je Popović.

"Popović nam je nedostajao u utakmici sa Španjolskom"

Marko Tomas je natjecanje odigrao solidno i nametnuo se kao jedan glavnih igrača. I kaže da su igrači malo razočarani, ali da je Španjolska bolja ekipa.

"To je veliko natjecanje, kvalificirali smo se u četvrtfinale s trećim mjestom i mislim da možemo biti zadovoljni. Realno, Španjolska je bila bolja ekipa od nas, ali naravno da postoji razočaranje. Dogodio nam se kiks protiv Argentine, a protiv Litve smo imali otvorenu utakmicu. Da smo bili drugi u skupini i da smo ih izbjegli možda bismo mogli očekivati više. Popović nam je nedostajao u toj utakmici, imali smo šuterski loš dan i sigurno bi nas on dignuo svojim šutom. Mislim da mi nemamo toliku kvalitetu i osjeti se kad nedostaje neki igrač", rekao je Tomas.

"Mislim da Repeša neće ostati"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomas misli da će Repeša ipak neće ostati na klupi nacionalne selekcije.

"Nama se ni treneri ni nitko iz saveza nisu obratili. Repeša nije najavio da sigurno odlazi, ali po nekakvoj priči mislim da ipak neće ostati", misli Tomas.

"U četvrtfinalu smo morali bolje"

Povratnik u reprezentaciju Sandro Nicević misli da se naša ekipa prepala činjenice da je na korak od polufinala i borbe za olimpijsko odličje.

"Žao nam je, imali smo veliku šansu napraviti veći rezultat, u četvrtfinalu smo morali odigrati bolje i kvalitetnije. Nismo se prepali Španjolaca nego činjenica da nas ta utakmica vodi među najbolje četiri momčadi i borbu za medalju", rekao je Nicević.

"Ako Repeša ne žali ostati, nema ga smisla prisiljavati na to"

Nicević kaže da se Repeša pokazao kao najbolje rješenje na klupi, ali da nikoga ne treba siliti da radi nešto što ne želi.

"Ne znam kakva je situacija s Repešom, mislim da će on to rješavati sa samim sobom pa sa Savezom. U Pekingu nismo razgovarali o tome, bilo bi šteta da ode, jer se pod njim najbolje radilo. Ali ako on ne želi ostati, nema smisla da radi stvari koje ne želi. Što se mene tiče, ako me budu zvali i trebali, moja dužnost je da budem na raspolaganju", zaključio je Nicević.

M.Pa.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara