kriza u sportu

Otpušten cijeli biciklistički savez, sport ovo ne pamti od Drugog svjetskog rata

Otpušten cijeli biciklistički savez, sport ovo ne pamti od Drugog svjetskog rata
Foto: EPA / Hina

SVIH 130 zaposlenica i zaposlenika Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) privremeno je ili trajno otpušteno, vodećim ljudima su značajno smanjene plaće, a nacionalnim savezima smanjena sredstva, zbog financijske krize u koju je ova organizacija upala nakon što je izbila pandemija izazvana koronavirusom.

"UCI nije bio u ovakvoj krizi od Drugog svjetskog rata. Pandemijom su pogođeni biciklisti, momčadi, organizatori i naši poslovni partneri koji su posljednjih godina brinuli za vitalnost našeg sporta", izjavio je u četvrtak predsjednik UCI-ja David Lappartient.

Sve biciklističke utrke koje su trebale biti održane do 1. lipnja su odgođene ili otkazane, a i one koje su u kalendaru nakon tog datuma su ugrožene pa tako i najveća svjetska utrka Tour de France, koja bi trebala startati 27. lipnja.

"Došao je trenutak da biciklistička obitelj zbije redove. Moramo biti jedinstveni, odgovorni i snažni ako želimo da biciklizam pobijedi ovu tešku zdravstvenu i gospodarsku krizu. Zbog toga ćemo morati povući neke drastične, ali nužne poteze. Samo tako će biciklizam pobijediti covid-19", izjavio je Lappartient.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara