Otvorenje i finale SP-a u Johannesburgu

OTVORENJE SP 2010. u Južnoafričkoj Republici dogodit će se 11. lipnja, a finale se igra 11. srpnja.

Grad domaćin obje utakmice bit će Johannesburg i stadion Soccer City, odlučila je FIFA je na današenjem zasjedanju u Durbanu, gdje će se sutra održati ždrijebanje kvalifikacijskih skupina za SP.

Nadalje, krajem 2009. u Cape Townu održat će se izvlačenje skupina, a polufinala će se igrati 6. srpnja u Cape Townu i 7. srpnja u Durbanu.

Četvrtfinala su na rasporedu 2. srpnja u Johannesburgu (Soccer City) i Port Elizabetheu te 3. srpnja na drugom stadionu u Johannesburgu (Ellis Park) i Cape Townu.

FIFA je također odlučila da satnica većine utakmica bude u 13.00, 16.00 i 20.00 sati, a odlučujući ogledi da se igraju u 7.00, 10.00 i 14.00 po lokalnom vremenu. Hrvatska je u zaostatku jedan sat iza JAR-a.

U pretprodaju će biti pušteno 120.000 ulaznica najniže kategorije za prvi krug natjecanja, a cijena ulaznica bit će na razini onih koje su bile na SP 2006. u Njemačkoj.

Prosječna cijena bit će od 136 do 139 dolara, varirat će s obzirom na tečaj eura prema dolaru. Najniža cijena ulaznica bit će 20 dolara u prvom krugu, a najviša 900 dolara za finalnu utakmicu.

FIFA je također odlučila da se kvalifikacijska utakmica između Novog Zelanda i Fidžija odigra na neutralnom terenu. Utakmica se trebala igrati 13. listopada, no vlada Novog Zelanda nije dopustila ulazak u zemlju vrataru Fidžija Simioneu Taimanisau, što je FIFA protumačila kršenjem ljudskih prava i naredila igranje utakmice na neutralnom terenu.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara