AUTO-MOTO

Ova Porscheova zvijer najbrži je automobil ikad napravljen

Ova Porscheova zvijer najbrži je automobil ikad napravljen
Foto: screenshot

JEDAN od najbržih automobila današnjice napravljen je u Njemačkoj. Osim brzine, odlikuje ga velika izdržljivost, pa je i ove sezone favorit u svim utrkama na kojima će nastupiti. Model 919 Hibrid potpuno je osvojio Porscheova vozača Neela Janija.

Porsche 919 Hibrid sudjelovao je na FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti. Triput je osvajao ovo natjecanje i triput je bio pobjednik utrke 24 sata Le Mansa.

"Brzinsko ograničenje ovisi o tijelu vozača, a ne o automobilu. Najbrži trkaći automobili mogli bi ići brže, ali u tome ih sprječava tijelo i mozak pilota. Porsche 919 Hibrid najbrži je automobil ikada napravljen", objašnjava Jani za CNN.

Jani i njegov timski kolega Andre Lotterer osvojili su Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti 2017.  godine. Bio je to treći uzastopni trijumf Porschea. Zatim su dvojica vozača nastavili suradnju sudjelovanjem u Formuli E.

Šetajući muzejom u Stuttgartu, Lotterer je prišao modelu Porsche 919.

"Ovaj automobil je istinska zvijer. Odlikuje ga nevjerojatno ubrzanje. Svaki drugi model koji vozite kasnije nije ni približno dobar kao Porsche 919", rekao je Lotterer. Riječ je o automobilu koji se može kretati maksimalnom brzinom od 360 km/h.

Dvojica vozača su zatim predstavila model 956 koji ima krov, ali i dugogodišnjeg rekordera na Le Mansu - Porsche 917.

Njemačka velika četvorka

Porsche je sinonim brzine u auto-moto sportu. Na utrkama sudjeluje od 1950. godine i desetljećima slovi za jednog od najuspješnijih proizvođača. Ove sezone će ljubiteljima utrka predstaviti električni bolid u Formuli E. Sezona će biti drugačija od prethodnih zbog toga što će četiri renomirana tima iz Njemačke - Porsche, Mercedes, BMW i Audi, imati svoje natjecatelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara