BOBANOV ODLAZAK IZ FIFA-e

Ovim potezom Boban se oprostio od FIFA-e

Ovim potezom Boban se oprostio od FIFA-e
Screenshot

ZVONIMIR BOBAN nakon tri godine napušta FIFA-u. Tamo je formalno bio zamjenik glavnog tajnika. Ali zapravo je bio čovjek od najvećeg povjerenja njenog predsjednika Giannija Infantina.

Ključni operativac svjetske nogometne federacije prilikom uvođenja revolucionarnih promjena u nogomet te čovjek koji je vraćao legitimitet i ugled do kraja kompromitiranoj organizaciji. 

Boban se prije odlaska u Milan, u čijoj će novoj "vladi" biti "ministar bez portfelja", ali s jako velikim ugledom i ovlastima, ovako oprostio od FIFA-e:

"Bili su mi povjereni glavni strateški projekti kao što su redizajn klupskog SP-a i kandidatura za domaćinstvo za SP-a. Ali i revolucionari projekt VAR, kojim smo uspjeli prekrasnu igru učiniti poštenijom i zaštiti joj integritet.

Uvijek ću biti zahvalan predsjedniku Infantinu na prilici koju mu je dao nakon što je 2016. izabran. U skladu s njegovim kredom 'Vratimo nogomet FIFA-i i FIFA-u nogometu' imao je hrabrosti dati meni, kao bivšem nogometašu, tako važnu i dalekosežnu ulogu. Počašćen sam što sam proteklih godina radio na tome da se FIFA odmakne od skandala i riješi okaljanog imidža."

Boban je zadnji nastup kao desna ruka predsjednika FIFA-e imao večeras na finalu U-20 SP-a u Poljskoj. Svjetska nogometna federacija navodi da je to bio "nastup pun simbolike, jer je 1987. tada 18-godišnji Boban bio ključni igrač Jugoslavije koja je osvojila SP mladih, prethodnika aktualnog prvenstva".

Nakon što je Ukrajina osvojila naslov pobjedom (3:1) nad Južnom Korejom, Boban je igraču te reprezentacije Lee Kang-inu predao Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača prvenstva. Bio je to njegov posljednji potez u FIFA-i.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara