Ovo je Hajduk za Vrapče

Ovo je Hajduk za Vrapče
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

JEDNA od dvije poslastice 1/16 finala Kupa Hrvatske, uz Sloga - Dinamo u Mravincima, igra se od 15:30 u popularnom zagrebačkom kvartu gdje četvrtoligaš Vrapče na igralištu preko puta nadaleko čuvene ludnice dočekuje slavni splitski klub. 

Vrapče danima živi za ovaj spektakl. Uređen je okoliš stadiona, postavljene montažne tribine s 850 stolica, ograđen je dio gledališta za Torcidu. Očekuje se da će utakmicu na zapadnom dijelu Zagreba gledati oko 2500 gledatelja koji će po 50 kuna plaćati ulaznice za sjedenje i stajanje. Iz Vrapča ističu da će kompletan prihod od ulaznica podijeliti igračima koji igraju za 1500 kuna hranarine, a nogometom se bave iz hobija, dok su inače radnici, učenici i studenti. 

Ali pitanje je koliko će Vrapče zarade moći prepustiti svojim skromnim igračima jer morat će platiti za njih enormne troškove organizacije (osiguranja, zaštitara, policije...), koji se procjenjuju na preko 150 tisuća kuna. Za ilustraciju, godišnji budžet Vrapča je oko 700 tisuća kuna. 

Hajduk vrlo ozbiljno shvaća Vrapče. Iako velikani ovakve utakmice inače igraju s rezervnim sastavima, Bili kod autsajdera u kupu ne dolaze s B, nego kombiniranom momčadi. 

Trener Zoran Vulić namjerava nastaviti savršeni učinak koji ima s momčadi otkako se vratio u Hajduk i s dvije prvenstvene pobjede (Rudeš, Istra) ga izvukao iz krize i s dna HNL-a, posebno jer ga nakon Vrapča za vikend čeka derbi s Dinamom na Poljudu.

Protiv Vrapča neće igrati Vučur, Lopez, Filip, Hamza, Caktaš, Gyurcso i Vučur.

Očekivani sastav Hajduka za utakmicu 1/16 finala kupa kod Vrapča:

Posavec; Juranović, Ismajli, Mikulić, Fomitschow - Nejašmić, Palaversa - Jradi, Jairo, Tudor - Kovačević.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara