Ozlijeđeni Modrić, Ćorluka, Dudu... "Ne lažimo se, da se sutra igra bilo bi škakljivo"

Foto: Cropix / Šime Šokota

PRIČA je uvijek vrlo slična. Izbornik na okupljanjima najprije broji "mrtve", a onda na ruke doktora Nemeca predaje igrače za krpanje. 26. ožujka, sljedeće subote, na rasporedu je Gruzija, a u najboljem stanju ne nalaze se Luka Modrić, Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka...

Dobra je vijest, međutim, što je Eduardo večeras ipak stiže u Zagreb. Iako su prve prognoze sugerirale tri tjedna oporavka, Šahtarov strijelac dobro se osjeća. Biliću je od izuzetne važnosti da ga, makar i na 90 posto snage, odvede u Tbilisi.

"Uoči današnje utakmice Šahtara Eduardo je trenirao, probao razne kretnje i zadovoljan je rezultatima. Gležanj ne boli toliko i zato dolazi na okupljanje. Bilo bi izuzetno važno da ga osposobimo za utakmicu", govori izbornik koji je Modrića i Ćorluku, čim su stigli u Zagreb, proslijedio liječničkoj službi.

"Imaju sitnijih problema s gležnjevima i nećemo se lagati, da se utakmica igra sutra situacija bi bila škakljiva. Modrić i Čarli u ponedjeljak će trenirati posebno, a u srijedu ih očekujem na zajedničkom treningu."

Luku Modrića, naglasio je izbornik, čeka na najvišem nivou. Bio je to odgovor na komentare da zvijezda Spursa u posljednje vrijeme ne igra onako kako može.

"Iznenađuju me komentari da Luka Modrić više nije na razini. Igra konstantno na visokoj razini, evo protiv West Hama je bio odličan. Jako sam zadovoljan s njim, nije nimalo pao. U subotu očekujem maksimum od njega, jer nam je potreban takav"

Reprezentacija večeras iz Zagreba kreće za Čatež, gdje će trenirati do četvrtka.

"Teren u Brežicama je u jako dobrom stanju, naši ljudi predvođeni Miljenkom Sakomanom pobrinuli su se da sve bude optimalno za ova četiri treninga"

O Gruziji će se još puno pričati u narednim danima, a Bilić je ponovio riječi s posljednjeg brifinga:

"Idemo na pobjedu, ali bit će teško. Oni nisu euro klasa, ali mogu naštetiti svakome. Ako biste ih uspoređivali s Rusijom, onda je Rusija kvalitetnija, u smislu organizacije i opasnija. Gruzijci se vole nadigravati, makar su odustali od kombiniranja protiv Izraela i krenuli na presing i na odbijene lopte. Nešto tako očekujemo i protiv nas. Tražit ćemo pobjedu kroz posjed lopte, težište igre moramo prebaciti na njihovu polovicu i istovremeno biti opasni. No, lako je to reći, trebamo svi biti  u optimalnom stanju."

Pitanje je koga će Bilić uistinu imati na dispoziciji. Bude li Eduardo spreman, od prve minute trebao bi zaigrati s Jelavićem u tandemu. Barem se tako iščitava iz riječi izbornika, koji u kadru ima tri vrlo slična robusna napadača.

"Dugo smo tražili taj tip napadača, pokušali smo s Budanom još u onim kvalifikacijama, za Euro. Nažalost, njega je zdravstveno stanje odmaknulo od te razine nogometa. Danas imamo dva takva napadača, Jelavića i Kalinića, ali i Lakića. Kalinić i Jelavić su u prvom planu. Jela je duže tu, Kale je sjajno iskoristio šansu protiv Češke. No, Jela je svaki put iskoristio svoju minutažu kakva god da je ona bila."

Pokušao je izbornik rasvijetliti priču s Vrsaljkom. Još jučer Dinamov mezimac tvrdio je da stiže na okupljanje, da je skoro pa zdrav. Nije se pojavio.

"U početku je izgledalo da će biti zdrav, međutim prije nekoliko dana stigao je faks iz Dinama koji izričito kaže da Vrsaljko ne može sudjelovati u akciji. Pozvali smo Vidu i tu je priča za nas završena."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara