Ozlijeđeno osam policajaca i tri civila u sukobu navijača Zrinskog i Sarajeva

TRI su civila i osam policajaca ozlijeđeni dok je više automobila i poslovnih prostora oštećeno u sinoćnjim neredima nakon sukoba navijača nogometnih klubova Zrinskog iz Mostara i Sarajeva (20 za Zrinski), priopćio je MUP Hercegovačko-neretvanske županije.

U prvom kolu Premier lige Bosne i Hercegovine zabilježeno je više težih izgreda, a tijekom susreta između Modriče i zeničkog Čelika jedna je osoba ubodena nožem.

Nekoliko odvojenih sukoba u Mostaru između pripadnika navijačkih skupina "Ultrasa", mostarskog Zrinskog i "Hordi zla" sarajevskog premierligaša dogodilo se prije početka utakmice na otvaranju nove natjecateljske sezone nakon čega su se Sarajlije vratile svojim kućama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme sukoba policija je privela 19 navijača Zrinskog protiv kojih će biti podnesena prekršajna prijava dok nije privela niti jednog navijača Sarajeva iako se u službenom priopćenju tvrdi kako su oni isprovocirali sukob.

"Iako su sudjelovali u pričinjavanju štete na objektima i automobilima, te ponašanjem od samog dolaska inicirali sukob, policija nije uspjela privesti nijednog navijača Sarajeva", stoji u izvješću Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Navijači Sarajeva oštetili su osam automobila razbijajući vjetrobranska stakla i rasvjetna tijela. Prema evidenciji medicinske službe hospitalizirane su tri osobe sa lakšim tjelesnim povredama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara