ZA INDEX PIŠE JOŠKO JELIČIĆ

Pale su maske s truleži u Dinamu. Napucali su Bjelicu jer je uspješan i smeta gazdi

Pale su maske s truleži u Dinamu. Napucali su Bjelicu jer je uspješan i smeta gazdi
Foto: Index / Hina

SNAGA, karakter i mentalitet pojedinca i sustava vide se u teškim trenucima, a to je definitivno ovaj koji živimo. Vjerojatno ću ispasti subjektivan jer sam najčešće na strani igrača. U slučaju Dinama, povijest nas uči, to i nije teško. Međutim, oni koji ''vode'' klub sad su otišli i kat niže nego što su nas navikli, u medijsku kanalizaciju.

Populistički koristiti jedan od najtežih momenata moderne civilizacije, pokušavajući na degutantan način okrenuti javnost protiv stožera, trenera i igrača, jednostrano im smanjujući primanja, a istodobno im uskraćujući izjave za medije i uplaćujući 500.000 kuna za bolnice koje su im neposredni proizvođači, odnosno igrači priskrbili, nadmašuje i sve ono na što smo već oguglali i ispovraćali

Prije Bjelice su bili sprdnja od ekipe, a uz njega su napunili bisage za sve krokodile

Dakle, kratko je trajalo maskiranje truleži i svega onoga što je pravilo u Maksimirskoj 128, a zahvaljujući isključivo Bjelici i igračima, jer prije njega su bili europska sprdnja od ekipe, a uz njega napunili bisage za sve krokodile kojih, hvala Bogu, ima više nego u Nilu.

Osobno poznajem Bjelicu i podosta igrača i sasvim sigurno mi njihov karakter garantira da su se spremni odreći puno toga, kao i dosad, u humanitarne i slične svrhe, ali isto tako ne dozvoljavam da ih netko na ovakav način želi kompromitirati i napraviti amoralnim u osjetljivom trenutku. Uvjeren sam da bi pristali, ili će pristati, da se ta sredstva uplate na račun pogođenih koronavirusom ili potresom, ali neće dozvoliti ovakav napad na svoje dignitete.

Pola Premiershipa zajedno ne zapošljava toliko ljudi kao Dinamo

S jedne strane imate 450 zaposlenih, što je presmiješno jer pola Premiershipa zajedno ne zapošljava toliko ljudi, a s druge neka mi netko pokuša argumentirati Dinamove osjetne gubitke zbog suspendiranja HNL-a (možda match day prihodi od ulaznica i prihodi od suvenira, hehehe, ili možda od TV prava koja su zdravorazumsko pitanje). Sav novac su već dobili od Lige prvaka. Jedine gubitke, sudski nepravomoćno potvrđene, Dinamo je akumulirao proteklih godina i ove marionete koje vode klub bi trebale potraživati od onih koji su ih jamili. Ali, dolazimo do onog vitalnog, a to je napucavanje Bjelice.

Navijači će, siguran sam, znati odabrati stranu

Dakle, možemo pričati o ljepoti ili kvaliteti Dinamovog nogometa, ali Nenad Bjelica je karakteran i svoj te iznimno uspješan, a time, jasno, smeta onome koji vodi klub. Tjeranjem stožera, logično, ide i Bjelica jer sve drugo pobija gore navedeno. Navijači će, siguran sam, znati odabrati stranu bez obzira na medijske poluge moći, a to su oni koji su ih i vratili u Maksimir karakterom, kvalitetom i zajedništvom.

A vi ostanite doma i čuvajte sebe i druge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara