Paminjo "sjeban i slomljen" odlazi s Korane: S ovim luđacima neću dočekati 48. godinu!

Foto: Cropix / Mario Pusić

DEFINITIVNO su se razišli Igor Pamić i NK Karlovac. Prekid veze bio je buran, Gademzi su i sinoć upali u prostorije kluba, ali posljednji čin nogometne tragedije bio je neizbježan. Makar, Karlovac se neće tako lako oporaviti od problema koji su razjedinili i članove uprave. Jedan od predstavnika vlasti u karlovačkom prvoligašu sinoć je za Radio Mrežnicu otkrio:

"Živa smijurija, šta su čovjeku napravili, oblatili ga, maltretirali psihički, podmetali mu, pa tko bi to izdržao... Da se barem Turković maknuo, ali nije... sve je krenulo s njegovim dolaskom, da su normalno sjeli s Igorom i porazgovarali, sve bi se nekako riješilo."

Navijački komentari nisu bili ništa optimističniji: "Ovo je katastrofa, klub je definitivno propao, sad možemo samo tonuti, sve što je lijepo kratko traje, sad u petu ligu, to valjda i hoće politika."

Pamić je još sinoć izjavio da iz kluba odlazi emotivno slomljen, a čelnicima Istre javio je da na njega  ne računaju. Iza deset sati u četvrtak sad već bivši trener izašao je i pred novinare.

"Čvrst sam i jak, no 'ovaj' me uspio sjebati, svaka čast. Ako Turković ode, sutra se vraćam. Da, odstupio sam jer više ne znam tko me laže, tko sabotira, ne mogu raditi u lažljivom i prevarantskom svijetu. S ovakvim luđacima neću doživjeti 48 godina", oprostio se Paminjo kojemu je nedostajalo mjesec dana da u Karlovcu zaokruži olimpijski radni ciklus.

"Više ne znaš tko tu koga vara"

"Nisam spreman biti ničiji potrčko, želim samo biti trener i to sam do prije tri mjeseca i bio. Ostavljam klub na šestom mjestu, kad sam došao bili smo predzadnji u Trećoj ligi, za Prvu nam je trebalo dvije godine. Ovdje sam doživio sve lijepo, dok gospodin koji je sada na vlasti nije nastupio, tada su počeli problemi. Nisam ničije vlasništvo, no u zadnja tri mjeseca ovo je bio rat. Ispadao sam lažljivac, narkoman i pijanac, no možda bi se neki trebali osvrnuti oko sebe", dodao je Pamić i dotaknuo se uloge bivšeg ministra Branka Vukelića:

"Kada je sve dobro, Vukelić stoji iza kluba, a kada nije -  ne stoji. Nije tajna da Vukelić stoji iza projekta Karlovca u Prvoj ligi, no bilo je dobro dok je bilo lijepo. Više ne znaš tko tu koga, tko vara... Uvijek je problem kad su izbori, sad su parlamentarni, sad su lokalni, sad ovi... ah.... Potjeralo se sve što vrijedi... moraš biti majstor da napraviš to u tri mjeseca."

"Pet dana nema tople vode, a kad mene zovne Istra, onda ima"

"Ovo je cirkus, ovo je nenormalno, pet dana nema tople vode na stadionu, u utorak ima kad se čulo da odlazim u Istru, pa opet nema... Slušajte, potjerali su sve što vrijedi, najjače oružje NK Karlovca, Nevena Šprajcera, otišli su Dražen Mejašić i Nikica Rudar, tko je tu više lud? U petak mi igramo utakmicu bez predstavnika kluba, nema knjižica, nema tko napraviti zapisnik...", nanizao je Pamić, prenose kolege s Radio Mrežnice.

Karlovcu visi licenca

Osvrnuo se Pamić i na svoje igrače, koji ga podržavaju od prvog dana otkako su počeli problemi. Prema posljednjim informacijama, momci i dalje odbijaju potpisati dokumente o dugovanjima potrebne za licenciranje. Dokumentacija do ponoći treba stići u HNS, inače klub riskira gubitak licence.

"Moji dečki su divni, veličanstveni, no zbog vrijeđanja, sad ljudi za njima po gradu viču da smo od njih 'stvorili milijunaše'. U ovim uvjetima, bojim se, svašta bi se moglo dogoditi, ova ekipa nema šanse za ispadanje, no..."

Pamić kaže da nikada u životu nije bio ovako umoran, a čini se, ni financijski potrošen.

"Oprostio sam im 108 tisuća kuna, u tome su i premije i nagrade, kao i moja posudba klubu od 80 tisuća kuna. Danas im ne bih oprostio, već uzeo i dao sirotinji. Žalosno je da svoj novac posudim klubu, a onda mi netko kaže da 'nit' luk jeo, nit' mirisao' i 'nek' ti vrati onaj kome si dao'. To je prepotentnost, to je bezobrazluk. Sad se želim samo odmoriti, učit ću nogomet, odmarati uz nogomet, ne treba meni puno da se rekuperam. Neću odjaviti stan u Karlovcu."

"Neka Ivković pokaže svoj ugovor. Igrači se osjećaju jadno, nikako"

Uprava NK Karlovac na sinoćnjoj je sjednici ipak potvrdila Srećka Lušića za novog trenera, makar su istu informaciju nakon sjednice demantirali. Jutros na Korani druga pjesma, uostalom, kao i svaki dan. Traga se za novim direktorom, a u kombinacijama je i Tomislav Ivković. Njega se Paminjo također dotaknuo na odlasku;

"Rekao je valjda da treba stisnuti remen, ne može se tako, igrači su se osjećali jadno, nikako. Svaki razgovor s njima o daljnjoj motivaciji je suvišan. Volio bih da Ivković dođe i pokaže svoj ugovor i plaću..."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara