Kaos u Italiji: "Zaustavite Serie A!"

Kaos u Italiji: "Zaustavite Serie A!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TALIJANSKI klupski nogomet u posljednjih je 30 godina bio učestali talac nogometne mafije i kriminala, a posljedice istraga bilo je izbacivanje u niži rang velikana poput Milana (prije više od 30 godina) te Juventusa sredinom prošlog desetljeća.
 
Financijska policija u Italiji istražuje 35 klubova prve i druge lige zbog navodne utaje poreza i svima onima kojima se dokaže umiješanost u nepravilnosti, oduzet će se imovina.
 
Palermo je jedan od klubova koji su obuhvaćeni akcijom ''Ofsajd'', a njegov predsjednik Maurizio Zamparini  smatra da njegov klub nije ništa zgriješio te traži suspenziju cijele lige.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Ovo nije pravda, ovo je kazalište. Pozivam nadležne da pronađu makar jednu nepravilnost u poslovanju Palerma. Klub i ja smo uvijek poštovali pravila. U petak ću pozvati predsjednike ostalih 19 klubova iz Serije A da obustavimo ligu", rekao je Zamparini, pa je dodao:
 
''Znate li kako sam saznao za istragu? Bivši sportski direktor Rino Foschi me nazvao sav u suzama jer su mu blokirali račun na kojem je imao 5000 eura. To je Italija danas. Sramota je ovo što se dešava".
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara