Pele pobrkao dva Michaela: Jordana prozvao Jacksonom

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

JEDAN od ponajboljih nogometaša svih vremena, Brazilac Pele (68), napravio je jedan u nizu svojih gafova lobirajući za Brazil u govoru uoči zasjedanja Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) u Kopenhagenu.

Pele je jedan od brazilskih ambasadora u izboru za dobivanje domaćinstva Olimpijskih igara 2016. godine, čiji je grad kandidat Rio de Janeiro.

Međutim, uoči vijećanja IOC-ova kongresa na kojem će se donijeti odluka o gradu domaćinu Igara u petak, Pele je svojim govorom više odmogao svojoj naciji, a pomogao gradovima protukandidatima Tokiju, Madridu i Chicagu.

Prilikom lobiranja za Rio Pele je pokušao doći do “dodatnih bodova” preko leđa Chicaga, predbacujući američkom gradu činjenicu da se njegov najslavniji sportaš nije pojavio u Kopenhagenu.

Naravno, riječ je o vjerojatno najvećem košarkašu svih vremena, legendi Chicago Bullsa Michaelu Jordanu, a kojeg je Pele nazvao Michaelom Jacksonom, nedavno preminulim pop pjevačem.

Nakon Peleovog gafa mnoštvo okupljeno u dvorani prasnulo je u smijeh, a Pele se ješ dublje zakopao pokušavajući ispraviti svoju pogrešku šaleći se da su bila “dva Michaela”.

Pele je i inače poznat po svojim pogrešnim prognozama u predviđanju ishoda utakmica, kao i brojnim bizarnim izjavama tijekom godina, radi čega je u novinarskim krogovima zaradio nadimak “urok”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara