KOVAČEV BAYERN

Pepov miljenik o razlikama Kovača i Guardiole: "Niko traži nešto sasvim drugo"

Pepov miljenik o razlikama Kovača i Guardiole: "Niko traži nešto sasvim drugo"
Foto: EPA-EFE

PODRŠKA Bayernovih igrača Niki Kovaču ne nedostaje. Iako je imao problema s atmosferom u svlačionici po dolasku u klub, nakon dvostruke domaće krune njegov status postao je daleko sigurniji.

Uprava je iza njega također, a jedan u nizu koji je pozitivno pričao o njemu je španjolski veznjak Thiago Alcantara, Bayernov playmaker i veliki miljenik Pepa Guardiole.

"Niko je mlad trener, on želi osvojiti sve s Bayernom i rasti s klubom. Radi sjajan posao, svi ga volimo", rekao je Brazilac sa španjolskom putovnicom.

Thiago je ranije surađivao s Guardiolom u Barceloni i Bayernu pa je dobro upoznat s njegovim načinom rada. Usporedio je to s Kovačem kod kojeg igrači, kako tvrdi veznjak, imaju puno više slobode na terenu i sami moraju donositi odluke.

Kod perfekcionista Pepa sve se zna u milimetar...

"Pep puno radi s videima i objašnjava vam, recimo, govori vam o tome gdje se točno nalaze prostori u kojima biste vi trebali biti i zašto biste trebali raditi određene stvari", objašnjava pa dodaje:

"Niko je drugačiji, on vam daje više slobode. Želi da sami donosite odluke u svojoj igri."

Za Thiaga je apsolutni pojam vođe Phillip Lahm, nekadašnji kapetan Bayerna i Elfa.

"Za njega je sve bilo tako jednostavno, a tako savršeno. Donosio je samo ispravne odluke. Bilo je nevjerojatno igrati pod njegovim vodstvom na terenu", rekao je Alcantara.

Bayern je inače vrlo blizu najskupljeg pojačanja u povijesti, trebao bi im stići Leroy Sane iz Manchester Cityja koji vrijedi 100 milijuna eura.

"Naša uprava je vrlo angažirana u ovoj situaciji. Uvjeren sam da ćemo ga dovesti", poručio je Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara