Perišić: Sochaux je sam kriv što mi nije dao šansu, sad ću im pokazati koliko sam dobar

Tekst: Totalsport
Foto: Club Brugge

NAKON samo četiri odigrane utakmice, hrvatski nogometaš Ivan Perišić već je ušao u srca navijača Club Bruggea u koji je stigao prije nekoliko tjedana iz francuskog Sochauxa.

Uspio je već dva puta, protiv Genka i Westerloa, zatresti mrežu, a ukupan dojam koji je ostavio je i više nego dobar.

"Odigrao sam četiri utakmice u deset dana, iznenadio sam i samog sebe što sam ih uspio odraditi tako dobro. Sretan sam u kakvom sam fizičkom stanju jer nisam došao 100 posto spreman", kazao je hrvatski veznjak u uvodu razgovora za Nieuwsblad.

Objasnio je potom kako u Sochauxu nije dobio priliku pokazati što zna i zašto se transfer u Club Brugge realizirao tek na samom kraju prijelaznog roka.

"Već u travnju, svibnju i lipnju sam imao ponude nekoliko klubova, ali uvijek su se javile određene sumnje, bilo s moje ili sa strane kluba. Želio sam, nakon razočaranja u Sochauxu, donijeti ispravnu odluku o nastavku karijere, a ne prihvatiti prvu ponudu", kazao je Perišić koji je pregovarao i s berlinskom Herthom.

"Bio sam vrlo blizu Herthe. Ali dan nakon što je rekao da me želi, sportski direktor Dieter Hoeness je dobio otkaz, nakon čega sam pozvan na probu, ali mi je rečeno da ne trebaju nikoga na mojoj poziciji. U konačnici se to pokazalo dobrom stvari, Hertha je posljednja u Bundesligi, a mi smo prvi u belgijskom prvenstvu. U Club Bruggeu su se svi komadići puzzli posložili."

Perišić je drugu polovicu prošle sezone proveo na posudbi u Roeselareu, tako da je Brugge dobro znao kakvog igrača kupuje.

"Mislim da je odšteta Sochauxu na kraju iznosila 200.000 eura što nije puno jer sam za toliko novca i došao u Francusku. Ali Sochaux si je sam kriv, bio sam tamo dvije i pol godine i nikad nisam dobio šansu."

U četvrtak Club Brugge u Europa ligi gostuje u Toulouseu. Bit će to prilika da Perišić zabljesne na francuskom tlu i pokaže bivšem poslodavcu da je pogriješio.

"Želim zasjati u toj utakmici. I nadam se da će trener Sochauxa gledati na televiziji i vidjeti koliko sam dobar. Iako sam mu zahvalan na jednoj stvari, stavio me je da igram na poziciji defenzivnog veznog, što nije moja najbolja pozicija, ali sam puno naučio."

Progovorio je Perišić potom i o privatnom životu, posebno o djevojci Josipi koja je trenutno s njim u Belgiji.

"Trenutno je tu, ali se sljedeći tjedan vraća u Split jer joj počinju predavanja na fakultetu. To je njezin izbor i razumijem ga. Ja sam taj koji je izabrao napustiti Hrvatsku kao 17-godišnjak. Ali, i obrazovanje je važno. S Josipom sam išao u srednju školu koju nisam uspio završiti zbog odlaska u Sochaux, ali polažem ispite putem interneta, tako da u slobodno vrijeme učim", rekao je Perišić kojem će se u Belgiji pridružiti majka i sestra, koje su ga pratile i u Francuskoj, dok je otac, bivši košarkaš, ostao u Splitu.

"I ja sam kao dijete pokušao igrati košarku, ali sam bio bolji u nogometu. Ali trenirao sam i tenis, stolni tenis i odbojku na pijesku koju još uvijek volim igrati tijekom ljeta."

U belgijskim se medijima pojavila informacija kako će naš nogometaš morati na operaciju zbog ozljede ručnog zgloba.

"To je posljedica loma prije dvije godine. Boli me kod nekih pokreta, ali mogu igrati nogomet. Mislim da ću ići na operaciju u siječnju jer ne želim propuštati utakmice", zaključio je 20-godišnji Perišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara