Peristil prekriven Hajdukovom članskom iskaznicom: "Učlanimo se da bi Hajduk ponovno bio naš"

Peristil prekriven Hajdukovom članskom iskaznicom: "Učlanimo se da bi Hajduk ponovno bio naš"

Foto: Dalmatinski portal

NAVIJAČI Hajduka su na Peristil postavili najlonski transparent u obliku članske iskaznice.
 
Uz člansku iskaznicu postavili su i poruku "član = vlasnik", a poruka performansa je jasna - opća mobilizacija hajdučkog puka s ciljem omasovljenja članstva.
 
 
 
Već u prvom tjednu 2016. godine u klub se učlanilo rekordnih dvije tisuće navijača, duplo više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
 
Torcida se oglasila i priopćenjem u kojem pozvala sve navijače da se učlane u klub 
 
"Prošlo je dugih 10-ak godina Torcidine borbe protiv nepravde, korupcije i lopovluka kako u Hajduku tako i u hrvatskom nogometu. Bilo je to vrijeme u kojem smo se borili za jedan pošteniji i transparentniji način rada u našem klubu. Rezultati te borbe su nas danas doveli u poziciju da možemo, ali i moramo razmišljati o novim koracima koji će naš klub voditi u bolju budućnost.
Zato smo odlučili u godini kada naš klub slavi svoj 105. rođendan krenuti u drugu fazu projekta Naš Hajduk te zajedno sa svim navijačima Hajduka zauvijek osigurati budućnost kluba na način da on ostane uz svoje korijene.
 
Hajduk je klub koji je rođen u narodu i treba zauvijek ostati vlasništvo onih koji ga bezuvjetno i najviše vole.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Put koji smo odabrali je put učvršćivanja simbioze kluba i navijača, put stvaranja novih ispravnih vrijednosti. Na tom putu bit će mnogo podmetanja, bit će novih poraza i tužnih večeri, a najveći neprijatelj ćemo biti sami sebi te će nestrpljenje biti naša Ahilova peta.
 
Ovo je put zbog kojeg ćemo svi mi jednog dana biti ponosni, što smo bili dio pokreta koji je Hajduk trajno vratio u vlasništvo njegovih navijača. Zbog toga je pred ovom generacijom Torcide velika odgovornost i uloga života.
 
U subotu 09.01. u 17:00 pozivamo sve pripadnike Torcide da dođu na Peristil, odakle ćemo zajedno krenuti na Hajdukovu kučicu na Rivi kako bi se učlanili u Hajduk. Na ovaj način želimo jasno pokazati našu jedinstvenost i pružiti podršku ovom projektu kojeg smo i sami pokrenuli. Međutim, to je samo početak jedne veće priče.
 
Ove subote sa Peristila kreće niz Torcidinih akcija učlanjivanja po svim splitskim kvartovima i okolici, a kojima ćemo Vas uredno obavještavati. Doći ćemo u svaki dio grada Splita i širiti ovu priču kako bi smo potaknuli ljude da se učlane u Hajduk i sudjeluju o projektu otkupa kluba. Veliki interes od prvog dana za članstvom pokazuje kako su Hajdukovi navijači osjetili ispravnost puta kojim idemo. Ostaje nam probuditi naš grad, a onda će se bolest zvana Hajduk nezaustavljivo širiti! 
 
Učlanimo se u Hajduk, da bi Hajduk ponovno bio naš.
 
BUDI DIO POVIJESTI!"
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara