Esport

PES osigurao najvažniju licencu dosad. Svi su je očekivali u FIFA-i

PES osigurao najvažniju licencu dosad. Svi su je očekivali u FIFA-i
Screenshot: Twitter

EURO 2020 bit će ekskluzivno licenciran u novom PES-u. To znači da se najvažnije nogometno natjecanje iduće godine neće naći u FIFA-i, već u eFootball PES-u 2020 u kojem ćemo moći odigrati cijelo natjecanje, sa svim reprezentacijama, nacionalnim obilježjima, pokalom i svim ostalim važnim detaljima.

>Je li ovo dokaz da će reprezentacije Hrvatske, Srbije i BiH biti u novom PES-u?

>Evo zašto PES mijenja ime nakon 18 godina

Konami je osigurao dosad najvažniju licencu za nadolazeći PES, onu za Euro 2020. Europsko nogometno prvenstvo će tako u eFootball PES 2020 stići kao besplatna zakrpa, kao što je to prošle godine bio slučaj s FIFA-om 18 i Svjetskim prvenstvom u Rusiji. 

Kako je prošle godine EA Sports za FIFA-u osigurao licencu za klupska natjecanja pod okriljem UEFA-e Ligu prvaka, Europa ligu i Super kup, mnogi su očekivali da će posljedično osigurati i onu za Euro 2020, ali to se nije dogodilo. U novoj FIFA-i neće uopće smjeti biti službenih obilježja Europskog nogometnog prvenstva.

U sklopu partnerstva dogovoreno je i službeno esport natjecanje za Euro 2020 pod nazivom eEuro 2020. Igrači će se natjecati s reprezentacijama, a 16 najboljih imat će priliku natjecati se u Londonu između polufinala i finala Eura. 

Osiguravanje prava za Euro je najteži udarac koji je Konami zadao konkurenciji kada su u pitanju licence. Vijest je došla samo nekoliko dana nakon što je objavljeno kako će i Serie A biti potpuno licencirana u novom PES-u. EA Sports se u novoj FIFA-i više orijentirao novim modovima za igru pod nazivom VOLTA, a Konami za to vrijeme osigurava važne i vrijedne licence.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara