Petar Metličić: Vraćam se jer sam i dalje gladan uspjeha

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: AFP

U SIJEČNJU sljedeće godine hrvatska rukometna reprezentacija nastupit će na Europskom prvenstvu u Austriji, a na tom natjecanju u momčad će se vratiti Petar Metličić. Izbornik Lino Červar osjetio je kako je iskusni desni vanjski još potreban reprezentaciji, te su njih dvojica dogovorili povratak među "kauboje".

Metličić je prošle sezone manje igrao u klubu, a osim toga mučile su ga ozljede. Uvijek je bila otvorena mogućnost povratka, tako da su kvalifikacije za EP u stvari bila Perina stvaralačka pauza.
 
"Nije to bio neki odlazak, još za vrijeme kvalifikacija u Zadru pričali smo o mogućnosti povratka. I suigrači su željeli da budem tu, tako da smo se brzo dogovorili. Spreman sam psihički i fizički i želim pomoći da se dođe do europskog zlata, te jedine zlatne medalje koja nam nedostaje", rekao nam je Petar Metličić.

Pero će 25. prosinca napuniti 33 godine, u Austriji će se svi oslanjati na njegovu vještinu, ali i iskustvo. Na neki način biti će mentor mlađim igračima.

"Imamo dosta nadolazećih mladih igrača i jako je bitno da imamo tu mogućnost da im stariji igrači mogu pomoći iskustvom. Na EP-u će biti će minuta za svakoga, ja sam spreman igrati i pomoći savjetima, kako Marku Kopljaru koji igra na mojoj poziciji, tako i ostalim dečkima", dodao je Metličić.

Ove sezone igra sjajno u Ciudad Realu, nakon odlaska Olafura Stefanssona promijenio se njegov status u momčadi.

"Nakon njegovog odlaska imam puno više minuta, budući da je trener ranije njemu više vjerovao. Prošle sezone praktički sam se pretvorio u obrambenog igrača. Ova sezona bit će teška, no ne nedostaje mi motiva. Želim igrati najbolje što znam i za klub i za reprezentaciju. Bez obzira na sve što sam osvojio i dalje sam gladan uspjeha. Mislim da je to stav koji bi trebao imati svaki sportaš", zaključio je Metličić.

Červar: Jako mi je drago da je Pero motiviran

Perin povratak svi jednoglasno pozdravljaju, a najsretniji je Lino Červar. On i stručni stožer žele napraviti momčad koja će biti spoj mladosti i iskustva, a Metličić će u takvoj momčadi biti važna karika. Svjestan je Lino da je rano za pričanje o kandidatima za EP, no Metličićeva odluka ga ohrabruje.

"Drago mi je što Pero ima pravu motivaciju i što je spreman zaigrati za nas. Još je rano za pričanje o sastavu, pripreme kreću tek krajem prosinca, no to je svakako ohrabrujuće. Mi želimo stvoriti momčad koja će biti spoj mladosti i iskustva, a Pero je igrač koji je toliko dao reprezentaciji", komentirao je Červar dogovor s Metličićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara