"Petnaest milijuna za Kalinića nastavak je politike bacanja novca na preplaćene hrvatske "zvijezde"

"Petnaest milijuna za Kalinića nastavak je politike bacanja novca na preplaćene hrvatske "zvijezde"

"HARRY REDKNAPP nastavlja tradiciju engleskih klubova koji daju tone novaca hrvatskim klubovima za njihove "zvijezde" poput Boška Balabana, Igora Bišćana te Luke Modrića".

Tim uvodom na webu Eurosporta kreće tekst u ime glasina vezanih u transfer Nikole Kalinića za kojim "luduju premierligaški klubovi".

Najveći je podsmjeh usmjeren prema ciframa koje se spominju uz Kalinićevo ime. Dok traju menadžerske kalkulacije i dizanja cijena vrućoj Hajdukovoj robi, Hajdukov napadač već zamišlja kako će ubojito izgledati u tandemu s Davidom Villom.

"Kalinić igra u Hajduku, možda će dati više od Dinamovog trojca"

Poučeni prošlim transferima hrvatskih igrača u Premier ligu, od kojih ih je većina bila zapravo "kupovanje mačka u vreći", Englezi se čude kako je moguće da se za igrača koji nije napravio ništa posebno u karijeri nudi takva svota novca.

"Mislimo da nije sporno koliko su utjecaja u engleskom nogometu ostavili igrači poput Boška Balabana, Igora Bišćana i Luke Modrića (koji još uvijek ima priliku promijeniti sliku o hrvatskim igračima na Otoku). Harry Redknapp je očigledno odlučio nastaviti politiku premierligaških klubova koji hrvatskim klubovima daju tone novca za neke od njihovih "zvijezda", piše Sean Fay.

"Redknapp će službeno ponuditi deset milijuna funti za Nikolu Kalinića, kojemu je jedina prednost u odnosu na Dinamov trojac, to, što dolazi iz Hajduka. Možda će zbog te činjenice biti bolji igrač", ironično će autor Fay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mancini preuzima QPR?

Eurosport nudi i još neke vruće "tračeve" s Otoka, gdje se sve češče govori o Robertu Manciniju i njegovom rentanom stanu u Londonu.

"To može značiti samo jednu stvar. Da će preuzeti Queens Park Rangers, ili možda, ali manje vjerojatno, Fulham."

Arsenal je zainteresiran za Blaisea Matuidija iz St. Etiennea, za kojega Wenger smatra da vrijedi deset milijuna funti, "baš kao i Portsmouth za Kalinića". Wengeru se jako sviđa i Sergio Busquets.

"Wenger će vjerojatno moći koristiti nekoliko godina ovoga 20-godišnjeg Barceloninog veterana", zaključuje ironično Eurosportov kolumnist referirajući se na politiku Topnika, točnije Arsenalova menadžera, kojemu su igrači stariji od 20 godina, starci.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara