"Petrić će biti spreman za Euro"

NAŠ reprezentativni napadač Mladen Petrić ima problema sa leđima i već više od sedam tjedana igra pod injekcijama protiv bolova.

Jučerašnju utakmicu protiv Stuttgarta Petrić je odgledao sa tribina jer je, kako prenosi službena stranica dortmundske Borussije, hrvatski reprezentativac u razgovoru sa trenerom Thomasom Dollom ishodio poštedu za spomenuti susret.
 
"Već neko vrijeme sam ozlijeđen i za svaku utakmicu trebam injekciju kako bi mogao igrati. Već sedam ili osam tjedana uzimam injekcije protiv bolova i smatram kako bi bilo dobro uzeti kratku pauzu ne bi li odmorio tijelo, jer se stanje jedino može pogoršati." - istaknuo je Petrić.

Igrač kojeg prate najveći europski klubovi žarko želi zaigrati u udarnoj postavi hrvatske nogometne vrste na predstojećem Euru, i stoga želi da ga se u posljednja dva kola Bundeslige štedi što je moguće više.

Bolove u leđima našeg udarnog napadača potvrdili su i liječnici hrvatske nogometne reprezentacije dr. Jurica Rakić i dr. Zoran Bahtijarević.

"Iz razgovora sa njemačkim liječnicima koji se brinu o zdravlju našeg Mladena, zaključili smo kako on nema težih ozljeda leđa. Čekamo još neke nalaze od njemačkih kolega, pa ćemo vam znati reći nešto više o prirodi ozljede", rekao nam je dr. Rakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni stožer naše nogometne reprezentacije pomalo je zabrinut za Petrićevo zdravlje ako se uzme u obzir Eduardova ozljeda i Klasnićeva loša forma u trenucima kada je smotra najboljih europskih reprezentacija pred vratima. Teži oblik ozljede našeg golgetera zasigurno bi pomrsio planove izbornika Bilića koji računa na Petrićeve golove.

No, strahove navijača ipak je umirio dr. Zoran Bahtijarević.

"Nije ništa posebno. Gotovo svaki nogometaš ima bolove u leđima, počevši od Pletikose, Nike Kovača, Roberta, Joa Šimunića. Svaki profesionalni nogometaš ima takvu vrstu bolova u leđima. Umorni su od sezone", rekao je Bahtijarević za Index.

"Kako stvari stoje, prema mojim saznanjima, Petrićev nastup na Europskom prvenstvu nije upitno. Petrić će sigurno biti na okupljanju reprezentacije 18. svibnja.", završio je kratki intervju za Index dr. Bahtijarević.

Prema riječima ljudi iz stožera koji su adekvatni komentirati zdravstveno stanje naših reprezentativaca, nema apsolutno nikakve bojazni da nas Mladen Petrić svojim golovima neće razveseljavati na nadolazećem Euru.

R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara