Petrić: Gol Englezima pregledao sam više od 50 puta

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NAPADAČ HSV-a i hrvatske nogometne reprezentacije, 29-godišnji Mladen Petrić, gostovao je u srijedu na portalu švicarske televizije Schweizer Fernsehen.

Preko chata Petrić je znatiželjnicima odgovarao na pitanja, a izdvojili smo neka zanimljivija.

Thomasa Grüniga iz Bümpliza zanimalo je razmišlja li Petrić o transferu u Premier ligu.

"Engleska više nije tema koja me interesira. Otkako sam osnovao obitelj, druge stvari su mi postale priritet, kvaliteta života, primjerice."

Roberta Šimića iz Niedergösena zanimalo je kako se Petrić osjećao kada je zabio gol Englezima u kvalifikacijama za Euro 2008. na Wembleyju (gol za 3:2 pobjedu Hrvatske).

"U trenutku kada sam zabio gol, nisam se osjećao puno drukčije nego inače kad zabijem. Tek kasnije sam shvatio koliko je to važan gol bio. Čak sam poslije iste večeri pogledao gol na YouTubeu oko 50 puta."

Arnea Tomassona iz Züricha interesirala je Petrićeva komparacija Bundeslige u odnosu na ostale najjače lige svijeta.

"Njemačke momčadi posljednjih su se godina pojačale. Bayern München nastupio je prošle sezone u finalu Lige prvaka, a mi iz HSV-a smo u dva navrata dogurali do polufinala Kupa Uefe. Stoga mislim da Bundesliga spada među tri najbolje lige u Europi."

Peter Arpagus iz Möhlina postavio je Petriću pitanje što mu nedostaje iz perioda dok je branio boje Basela (2004. - 2007.).

"U Baselu sam proveo najljepše trenutke svoje karijere. Fali mi više stvari, ali spontanost je ono što mi prvo pada na pamet."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara