Petrićev agent: Mladen ne zarađuje koliko vrijedi

Petrićev agent: Mladen ne zarađuje koliko vrijedi

Totalsport
Foto: AFP


HAMBURŠKI Abendblatt razgovarao je s menadžerom Mladena Petrića, napadača HSV-a i hrvatske nogometne reprezentacije, a glavna tema razgovora bili su bolji uvjeti Petrićeva rada.

Poznato je da hrvatski internacionalac u Hamburgu ne zarađuje niti približno onomu što mu nude neki klubovi zainteresirani za njegove usluge. Jednako je tako znano da očekuje da mu bundesligaški klub ponudi bolje uvjete suradnje o čemu je sada Volker Struth razgovarao s tamošnjim dnevnim listom.

Predsjednik kluba Bernd Hoffmann vam je poručio da odveć fantazirate. Što je pritom mislio?

"Ne znam što je pritom mislio, mogu tek naslutiti da mu nije drago što je javnost saznala za sve ovo. Pritom on ne bi smio zaboraviti da mene već tri mjeseca nazivaju novinari s pitanjima o produženju Mladenova ugovora. A to nije niti moja, niti Mladenova pogreška."

Čija je onda?

"Prošle je zime Mladen imao sjajnu ponudu iz Engleske, ovoga ljeta ništa slabiju od Wolfsburga. Oba su mu kluba ponudila dva milijuna eura višu plaću od ove koju zarađuje u HSV-u, nakon čega smo se zaputili u klub. Naravno da nitko nije tražio jednake uvjete od onih koje su nudili u Wolfsburgu, tek smo poželjeli popričati o kompromisu."

Petrićev ugovor prestaje biti važeći 2012. godine. Zbog čega bi klub pristao na produljenje?

"Njihovo je pravo da ne pristanu, ali to nam se mora jasno reći. Dietmar Beiersdorfer i Bernd Hoffmann su nam jasno dali do znanja da će se o njemu pregovarati, Hoffman mi je rekao i da će to biti prvi posao novog sportskog direktora. Tri sam ga puta telefonski kontaktirao, tri puta bio u Hamburgu, no ništa nismo riješili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ste vi kojim slučajem Bernd Hoffmann biste li dali veće novce igraču koji već poprilično dobro zarađuje, a koji ima važeći ugovor na još dvije i pol godine?

"Petrić je jedan od desetorice najboljih nogometaša Bundeslige, a barem njih pedeset imaju bolja primanja. Da imam pod ugovorom igrača kojem sam uskratio već dvije izdašne ponude, onda bih se zapitao je li to u redu prema tom igraču."

Nitko nije silio Petrića prije 14 mjeseci na potpis ugovora.

"To je točno, ali razina njegove igre podigla mu je i vrijednost."

Što će se dogoditi?

"Mladen će nastaviti sa sjajnim igrama, a Wolfsburg sigurno nije posljednji klub koji je pokazao interes spram njega. HSV ga sigurno neće držati do kraja ugovora."

Znači nije realno očekivati da ostane u Hamburgu do 2012. godine?

"To u najmanju ruku nije sigurno. Nove ponude sigurno nećemo ignorirati", kazao je Petrićev agent.

Petrić igra za 2.5 milijuna eura po sezoni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara