HRVATSKI BOKS

Pijetraj: Nisam ja izdao Hrgovića, nego njegov otac

Pijetraj: Nisam ja izdao Hrgovića, nego njegov otac
Foto: Index.hr, screenshot

FILIP HRGOVIĆ na početku karijere, dok mu je trener bio Leonardo Pijetraj, zadržan je u Kazahstanu jer je zaradu s turnira nosio u torbici, ne znajući da takav iznos treba prijaviti na granici. Hrgovićev otac nedavno je ispričao taj događaj optužujući Pijetraja za izdaju, da je njegova sina ostavio u zatvoru, a i sam Filip se osvrnuo na taj događaj u intervjuu za Index prije četiri mjeseca.

Pijetraj se vratio u Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva u boksu te održao press-konkerenciju na kojoj je tema trebala biti situacija u kojoj dva naša teškaša - Hrgović i Pijetrajev štićenik Marko Milun - polažu pravo na nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

No monolog je trajao više od sat vremena, a Pijetraj nikoga nije štedio. Osvrnuo se i na priču iz Kazahstana.

"On kaže da sam ga ja izdao u Kazahstanu. On je čovjek koji je zaradio u tri godine oko tri milijuna kuna, bio je najplaćeniji na svijetu. Dabogda mene i mog sina netko tako izdao. To su te velike hrvatske fore koje se prodaju s Thompsonom i kockicama, a sad kad treba biti Hrvat, sad nula bodova. Dvije godine pregovaram za Sepa i za Babića, gotovi ugovori, sve spremno. On je čekao da mi sve dogovorimo i onda rekao da ne želi da oni idu s njim. Znate što sam ja mislio da je hrvatstvo? Da je to ovo što ja uzimam djecu iz Crvenog križa i ostalo, što sam radio s Hrgovićem besplatno znači biti Hrvat. Da to što 11 godina nisam bio na godišnjem zbog njega znači biti Hrvat. Da nije bilo Sepa i Babića, Hrgović ne bi bio ovakav boksač. Isto kao i Željko Mavrović koji se sada odjednom brine za boks", pričao je Pijetraj i nastavio: 

"Nije istina da sam izdao Hrgovića. Čim sam čuo da su Hrgovića zadržali, ušao sam u avion da kažem Sepu što je bilo i kad smo krenuli van, vrata su se već zatvarala. Kad smo krenuli iz aviona, nisu nas pustili. Mogli smo birati - pritvor ili natrag u avion. Šest godina njegovim roditeljima ta priča nije bila problem, sad odjednom je. Nije bio u zatvoru nijedan dan. Sad to koristi kao izgovor, a nisam ga izdao ja, nego otac. Pa da je to bio moj sin, biciklom bih otišao u Kazahstan", naglasio je Pijetraj.

I sam Hrgović je u razgovoru za Index priznao kako zapravo nije bio u pravom zatvoru, nego da je predsjednik kluba koji je organizirao turnir urgirao te sredio da Filip vrijeme zatočeništva zapravo provede u njegovu kampu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara