POSLJEDNJI PLES

Pippen je bijesan na Jordana zbog filma. Jednu stvar posebno mu je zamjerio

Pippen je bijesan na Jordana zbog filma. Jednu stvar posebno mu je zamjerio
Foto: Getty Images

DOKUMENTARAC Posljednji ples o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima proteklih je pet tjedana bio apsolutni svjetski televizijski hit i ponovno je razbuktao Jordanovu slavu te ga u očima mnogih potvrdio kao najvećeg košarkaša svih vremena.

Međutim, mnogi sudionici te priče nisu nimalo sretni zbog načina na koji su prikazani u filmu. Već smo pisali o Horaceu Grantu koji je Jordana prozvao lažljivcem i cinkarošem, a vlasnik Jerry Reinsdorf prokomentirao je da Jordanovo viđenje situacije s raspadom šampionske generacije nije istinito i da on to dobro zna.

Rastućem popisu nezadovoljnih sad se priključio i Jordanov najbolji suigrač i najpouzdaniji partner na parketu Scottie Pippen, koji je "bijesan i izvan sebe" zbog načina na koji ga je film prikazao.

"Pippen smatra da se sve do posljednjih minuta šeste utakmice protiv Jazza u finalu 1998. u filmu samo 'deralo po Scottieju'", rekao je novinar ESPN-a David Kaplan. Dodao je i da je Pippen posebno ljutit jer ga je Jordan nazvao sebičnim zbog odluke da ode na operaciju neposredno prije posljednje zajedničke sezone umjesto tijekom ljeta te da "nije znao u što se uvalio".

Zaista, iako je nesporno da je Jordan počeo osvajati naslove tek kad mu je omraženi generalni menadžer Jerry Krause na draftu 1989. doveo Pippena te da bez njega ne bi bio ni približno toliko uspješan, činjenica je da je u filmu prikazana apsolutno svaka mrlja u Pippenovoj karijeri.

Vidjeli smo da Pippen nije mogao igrati zbog migrene, da je jedva stajao na nogama tijekom posljednjih utakmica finala 1998., da je promašivao ključna slobodna bacanja te se podsjetili priče o spomenutoj odluci o operaciji kako bi napakostio Krauseu i Reinsdorfu, kao i one kad je odbio ući u igru jer je trener Phil Jackson u doigravanju 1994. šut za pobjedu namijenio Toniju Kukoču, a ne njemu. Uz sve to, u dokumentarcu je jasno da se Pippen neopravdano godinama ljutio na upravu zbog potplaćenosti jer je 1991. odabrao sedmogodišnji ugovor umjesto da potpiše kratkoročniji, nakon kojeg bi sigurno dobio zasluženu povišicu.

"Otkako se dokumentarac počeo prikazivati, Pippen je poprilično tih, a njemu bliski izvori tvrde da je uvrijeđen i razočaran načinom na koji je prikazan u filmu", napisala je i Jackie MacMullan na ESPN-u.

Najviše ga je zabolio Jordanov komentar o sebičnosti, ali treba naglasiti da si ni Pippen nije napravio uslugu kad je govorio o onoj situaciji s Kukočem.

"Žao mi je što se to dogodilo, ali da se situacija ponovi, vjerojatno bih učinio isto", rekao je Pippen u dokumentarcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara